Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tre norske til mesterligasemifinale

Både Lyon og Wolfsburg videre.

OGSÅ VIDERE: Frankfurt, som slo ut LSK Kvinner tidligere i turneringen, gikk også til semifinale i Champions League i kveld. Her feirer Frankfurt-spillerne seieren i straffekonkurransen mot svenske Rosengård.Foto: AP /Michael Probst/ NTB Scanpix
OGSÅ VIDERE: Frankfurt, som slo ut LSK Kvinner tidligere i turneringen, gikk også til semifinale i Champions League i kveld. Her feirer Frankfurt-spillerne seieren i straffekonkurransen mot svenske Rosengård.Foto: AP /Michael Probst/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre norske landslagsspillere henger med i kvinnenes mesterliga i fotball. Onsdag tok de seg til semifinale uten å svette mye.

Ada Hegerberg (Lyon), Caroline Graham Hansen og Synne Jensen (Wolfsburg) slipper å møtes i semifinale og kan dermed oppleve å spille mot hverandre i mesterligafinalen i Reggio Emilia i Italia 26. mai.

Hegerberg nøyde seg med en omgang da Lyon trygget semifinaleplassen med 0-0 borte mot Slavia Praha. Hegerberg scoret to ganger da Lyon vant hjemmekampen i kvartfinalen med knusende 9-1 før påske. Returkampen i den tsjekkiske hovedstaden var en formalitet, og Lyon stilte noe reservepreget.

Hegerberg spilte fra start på topp for Lyon, men i likhet med lagkaptein og midtstopper Wendie Renard ble hun byttet ut ved pause i en kamp Lyon dominerte stort, men uten å omsette det i tellende resultat.

Avansementet var selvsagt aldri i fare, og motstander i semifinalen i april blir erkerival Paris Saint-Germain, som slet seg til 1-0 over Barcelona etter scoring av brasilianske Cristiane fire minutter før slutt.

På benken Caroline Graham Hansen scoret for Wolfsburg i 3-0-seieren mot Brescia før påske, men hvilte kneet sitt på benken i returkampen. Der satt hun hele kampen sammen med Jensen, mens klubbvenninnene ordnet en ny 3-0-seier.

Ungarske Zsanett Jakabfi scoret to ganger i første omgang, mens sveitsiske Ramona Bachmann fastsatte resultatet etter pause.

Mens den ene semifinalen går mellom to franske lag, får Wolfsburg tysk motstander. Frankfurt gjorde som i åttedelsfinalen mot LSK Kvinner og tok seg videre med 5-4-seier på straffespark da svenske Rosengård med den brasilianske superstjernen Marta i spissen ble slått ut.

Straffedrama Som mot LSK vant den tyske tittelforsvareren borte i første kamp, men tapte hjemme i returkampen. Onsdag ble det 0-1 etter scoring av islandske Sara Björk Gunnarsdottir. Samme spiller bommet imidlertid på det aller første skuddet i straffesparkkonkurransen. Det ble eneste miss, og dermed ble det tysk hjemmejubel.

I november vant LSK Kvinner 2-0 borte mot Frankfurt i returkampen, men røk ut av mesterligaen etter at Sherida Spitse bommet på straffespark både i selve kampen og i straffesparkkonkurransen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart