KLAR TIL KONKURRANSE:  Vera Rebrik. Foto: NTB Scanpix
KLAR TIL KONKURRANSE:  Vera Rebrik. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tre nye russiske friidrettsutøvere får delta som uavhengige

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) har gitt klarsignal til ytterlige tre russiske utøvere for å kunne delta som «nøytrale utøvere».

Denne gangen er det Ksenija Aksijonova (400 m), Vera Rebrik (spyd) og Vera Rudakova (400 m hekk) som er gitt tillatelse til å konkurrere. Tidligere er ti russiske utøvere gitt de samme mulighetene.

Utøvere som representerer Det russiske friidrettsforbundet (RusAF) er fortsatt utestengt fra alle konkurranser som følge av en rapport som slo fast omfattende organisert doping innen russisk idrett.

Det er IAAFs spesialoppnevnte panel som har godkjent de tre. Totalt har 58 russiske utøvere søkt om godkjenning fra IAAF. 13 av dem er blitt godkjent, mens 45 er blitt avvist.

– Jeg er takknemlig for arbeidet som medlemmene i panelet legger ned i den pågående prosessen. Viktigheten av dette arbeidet må ikke undervurderes. Frister og tidsbegrensninger må ikke stå i veien når vernet av rene idrettsutøvere står på spill, sier IAAF-president Sebastian Coe i en pressemelding.

I februar fikk Anzjelika Sidorova (stav), Kristian Sovkova (sprint) og Aleksej Sokirskij klarsignal fra IAAF, mens i april fikk verdensmesterne Sergej Sjubenkov (110 m hekk) og Marija Kutsjina (høyde) sin godkjennelse for å delta i stevner. Da ble det også Olja Mudrov (stav), Sergej Sjirobokov (kappgang), Danil Tsyplakov (høyde), Olga Mulina (stav) og Jana Smerdova (kappgang) klare.

(NTB)

BILR VARM: Den australske hekkeløperen Michelle Jenneke varmer opp som ingen andre, hun danser, hopper og vrikker så mye at kameraene er som limt til henne. Vis mer