Tre nye spillere på vei til VIF

Samtidig som VIF-direktør Per Egil Pedersen trakk seg er den gjeldstunge klubben i ferd med å sikre seg tre nye fjes.

Vålerenga sendte i formiddag ut en pressemelding der Pedersen forteller at den tunge økonomien i klubben gjør at han gir seg som administrerende direktør.

Trolig kan gjeldsproblemene være ute av verden allerede neste uke. Da håper Vålerenga Fotball ASA å ha inne en ny finansieringsplan der mange nye millioner kroner spyttes inn i driften.

Ikke titalls millioner

VIF-eier John Fredriksen i Bryggegata AS, er en av investorene i emisjonen.

- Det blir ikke titallsmillioner, men det er ingen hemmelighet at Bryggegata er inne. Jeg tror det går i orden, sier konstituert administrerende direktør Kjetil Siem til Dagbladet.no.

Parallelt med emisjonsplanene fortsetter Kjetil Rekdal jakten på nye spillere. Vålerenga har opprettet kontakt med tre spillere som kan være klare for klubben i løpet av kort tid.

- Den ene spilleren har vi sikret oss opsjon på, den andre er vi enige muntlig med. Den tredje har vi også snakket med, sier Siem.

Eksproffer

VIF-direktøren vil ikke røpe navnene på de tre høyaktuelle spillerne, men forteller at ungguttene fra Elfenbeinskysten som nå trener med klubben ikke er blant dem.

Trolig er minst en av de tre norsk proff på vei hjem fra utenlandsopphold. Tidligere i uka var Kjetil Rekdal overfor Dagbladet positiv til å ta kontakt med både Bjørn Otto Bragstad (Derby), Dan Eggen (Alaves) og Jon Olav Hjelde (Nottingham).

- De tre spillerne er én stopper og to spillere med offensive kvaliteter, sier Siem.

(Dagbladet.no)

VIF-FEST:</B> Vålerenga-spillerne festet velfortjent etter cupgullet. Seinere kom den økonomiske bakrusen.