GULT KORT: Cesc Fabregas ble felt av Santi Cazorla i 16-meteren, men falt også lett. Det ga Michael Oliver spanjolen gult kort for.
Foto: Action Images via Reuters / John Sibley
GULT KORT: Cesc Fabregas ble felt av Santi Cazorla i 16-meteren, men falt også lett. Det ga Michael Oliver spanjolen gult kort for. Foto: Action Images via Reuters / John SibleyVis mer

Tre omdiskuterte straffesituasjoner da topplagene gikk målløse av banen

Arsenal - Chelsea 0-0.

• Arsenal - Chelsea 0-0 (0-0)

(Dagbladet): Byrivalene Arsenal og Chelsea møttes i ettermiddag på Emirates der alt lå til rette for en heidundrande fotballkamp.

Begivenhetsrik ble den, og like jevn som forventet. Med poengdelingen kan lite frata Chelsea ligatittelen.

- Alle forventet at vi skulle gå ut slik vi gjorde mot United, men vi ga alt fra start. Vi er nesten helt der, men vi har igjen noen tøffe kamper. Alt ligger i våre hender, sier Chelsea-kaptein John Terry til BBC etter kampen.

Snytt for tre straffer Det var to lag som åpnet friskt på Emirates, og hendelsene sto i kø i toppkampen.

Etter et drøyt kvarter viste Chelsea gode tendenser, og Cesc Fabregas fant, som han så ofte gjør, en åpning i comebacket på sin gamle hjemmebane. Han tredde lekkert gjennom til Oscar, men keeper David Ospina kom ut og felte brasilianeren. Hele Emirates ropte på straffe, men dommer Michael Oliver lot spillet gå. Oscar ble for øvrig sendt til sykehus for en sjekk etter den duellen.

Kort tid etterpå valgte Oliver å blåse da Cesc Fabregas ble felt i Arsenals 16-meter. Da belønnet han spanjolen med et gult kort for filming. Santi Cazorla var riktignok ute med beinet, men Fabregas falt lett. Spørsmålet er likevel om Chelsea ble snytt for sitt andre straffespark på få minutter.

Arsenal ble også snytt for et straffespark da Santi Cazorla skjøt ballen i hånda på Branislav Ivanovic. Men heller ikke denne gangen valgte Oliver å blåse i fløyta.

- Jeg syntes dommeren dømte riktig i alle situasjonene, sa Chelsea-kaptein Terry etter kampen.

Mourinho var heller ordknapp om dommeren etter kampen, men benyttet heller muligheten til

God Özil Jose Mourinho valgte å spille uten spiss i sin startoppstilling, men ved pause gjorde han grep. Didier Drogba ble satt inn for Oscar. Andre omgang fortsatte jevn og tett.

Og uten de særlig store sjansene. Men Arsenal rullet opp flere angrep med en god Mesut Özil som dirigent. De fant bare aldri nettmaskene.

Fem minutter før slutt hadde tyskeren en kjempemulighet til å avgjøre kampen da ballen ble lagt inn foran mål, men Özil bommet på ballen fra kort hold.

Dermed er Arsenal á poeng med Manchester City på andreplass på tabellen, de begge står med 67. Chelsea har ti poengs luke ned til de to.