Tre på rad for Federer

Det var aldri tvil – Roger Federer feide Andy Roddick av finalegresset og innkasserte sin tredje strake tittel i Wimbledon.

Roger Federer går inn i en meget eksklusiv klubb med spillere som har vunnet Wimbledon tre år på rad. I løpet av de 69 siste årene har Pete Sampras, legenden Björn Borg og årets vinner Roger Federer tatt «tre på rad» i Wimbledon.

– En fin gruppe. Sampras er en av mine favoritter gjennom tidende. Borg, hva skal en si om han – han er bare fantastisk, sier Federer.

Borg vant for øvrig Wimbledon fem ganger på rad, sist gang i 1980, før han la opp som 26-åring.

– Jeg håper ikke det stopper med tre. Kanskje en dag vinner jeg min fjerde. Men denne er veldig, veldig god, sier gressmesteren.

Vant 3-0

Sveitiske Federer var storfavoritt foran søndagens finale mot amerikanske Andy Roddick, og sviktet ikke på noen måter.

Første sett ble en leksjon i gresstennis, som Federer vant med utklassingssifrene 6-2.

Det neste ble riktignok jevnere, og måtte avgjøres i tiebreak. Det vant Federer med solide 7-2.

Tredje sett ble også kampens siste. Federer hentet det hjem med 6-4 – og dermed game, sett og match.

Roddick ville helst glemme kampen fortest mulig.

– Jeg kunne ikke ønsket meg mer. Jeg jobbet veldig hardt, og jeg ville vinne denne kampen. Men denne karen (Federer) er best, og fortjener mye kreditt... Kanskje jeg bare slår til han eller noe. Nå har jeg mest lyst på en øl, sier Roddick.

21 strake

23-åringen har slått Roddick i Wimbledon-finalen to år på rad. I fjor vant imidlertid amerikaneren ett sett, i år endte han uten noen. Federer slo også Roddick ut av Wimbledon for tre år siden, men den gang var de ikke kommet så langt som til finalen.

Mot alle andre har Roddick vunnet 32 kamper på rad på gressunderlag.

– Synd for han, men i dag spilte jeg virkelig bra, sier Federer.

Med dagens seier har Federer vunnet 21 strake finaler, og står med utrolige fem seirer av fem mulige i Grand Slam. Forrige spiller som vant sine fem første major-finaler var Tony Trabert for akkurat 50 år siden.

(ANB)