Tre på rad for Hingis

Tennisspilleren Martina Hingis tok sin tredje strake seier etter sitt comeback da hun slo Nuria Llagostera Vives fra Spania i kvartfinalen i en australsk turnering.

25 år gamle Hingis glapp i det andre settet i natt til torsdag, men hadde små problemer med å vinne det første og tredje settet i kampen. Settsifrene ble 6-2, 4-6 og 6-0.

Den sveitsiske spilleren vant sine to første kamper i turneringen i strake sett etter å ha returnert til tennisen etter tre års skadefravær.

– Nå vet jeg også at jeg kan holde ut i tre sett, spesielt mentalt. Det var mitt beste våpen i denne kampen. Jeg ville tatt et tap i tredje sett nå veldig tungt, ettersom jeg hadde full kontroll, sa Hingis.

Semifinalemotstander blir turneringens fjerdeseedede Flavia Pennetta fra Italia. Hun slo franske Tatiana Golovin 6-2, 5-7, 6-3 i kvartfinalen. Golovin er for øvrig doublepartneren til Hingis.

Hingis som er født i tidligere Tsjekkoslovakia er den yngste spilleren som har toppet verdensrankingen. Hun var bare 16 år da hun klatret til topps etter blant annet å ha vunnet grand slam-turneringen Australian Open. Den turneringen har hun vunnet tre ganger. Hingis har også vunnet Wimbledon, French Open og US Open.

(ANB)

VANT IGJEN: Martina Hingis i aksjon på Gold Coast i Australia.