Aleksander Aamodt Kilde

Tre på rad

Aleksander Aamodt Kilde slo til med et strålende løp i onsdagens Super G-renn i Bormio. Med det sikret han sin tredje strake Super G-seier.

VANT: Aleksander Aamodt Kilde. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB.
VANT: Aleksander Aamodt Kilde. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken oppdateres

Aleksander Aamodt Kilde har dominert Super G-rennene i årets verdenscup.

Onsdag tok han sin tredje strake seier da han kjørte inn til supertiden 1.27:95. Hele 85 hundredeler foran Vincent Kriechmayr, som tronet på topp før nordmannen.

- Hvem i alle dager skal kunne slå Kilde her? utbrøt Andreas Toft i Viasports kommentatorbue da nordmannen raste i mål.

Se superløpet i videoen under!

- Det var en fantastisk runde. Alt gikk etter planen i dag, sier Kilde selv til Viasport.

Landslagstrener Sveve Skavik var strålende fornøyd med Kildes løp.

- Det var helt rått, dønn solid skikjøring. Han kjører så fort at han får problemer der de andre løperne ikke får det, sier han til Viasport etter at Kilde krysser målstreken.

Både Skavik og Viasports kommentator Andreas Toft erklærte seieren etter at Matthieu Bailet gikk i mål uten å ha slått nordmannen. Da hadde de antatt tjue beste vært i bakken, og de nitten andre var ikke i nærheten av å kapre seieren fra 29-åringen.

Supertalentet Raphael Haaser sendte likevel et skremmeskudd da han kjørte inn til en andreplass, 72 hundredeler bak Kilde.

Dagen var verre for Adrian Smiseth Sejersted. Han skuffet og endte opp hele 3,38 sekunder bak lagkameraten, mens Henrik Røa kom i mål 6,01 sekunder bak Kilde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer