Tre personer drept i blodig fotballoppgjør

Fotballstjerne blant de skadde.

BLODIG: Lokaloppgjøret mellom C.D. Olimpia og Motagua er et av de største rivaloppgjørene i verden, og endte nok en gang blodig. Vis mer

Tre personer døde og minst ti personer ble skadd da fotballsupportere barket sammen før et rivaloppgjør i Honduras natt til søndag norsk tid, skriver BBC.

KAOTISKE SCENER: En kvinne blir båret vekk før kampen, som seinere ble avlyst. Foto: Reuters / NTB Scanpix
KAOTISKE SCENER: En kvinne blir båret vekk før kampen, som seinere ble avlyst. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Supporterne til C.D. Olimpia og Motagua hadde allerede barket sammen da det ble offentliggjort at kampen ikke skulle spilles. Årsaken var at Motaguas buss ble angrepet av steinkastende Olimpia-supportere.

Ifølge politiet ble tre Motagua-spillere skadd i bussangrepet. Da angrepet ble kjent, fortsatte urolighetene, og flere stormet banen.

SKADET ØYET: Motagua-spiller Emilio Izaguirre. Foto: Instagram / emilio.izaguirre
SKADET ØYET: Motagua-spiller Emilio Izaguirre. Foto: Instagram / emilio.izaguirre Vis mer

- Tre personer er døde, og sju personer ble skutt og knivstukket. En av dem er en gutt. Tre personer er alvorlig skadd, sier en talsperson på sykehuset til Reuters.

Fotballstjerne skadd

En av de skadde er den tidligere Celtic-stjerna Emilio Izaguirre, som tok sju ligatitler med den skotske storklubben og har spilt over hundre kamper for Honduras' landslag.

På sosiale medier har Motagua-spilleren postet et bilde der han har en lapp over det ene øyet. Izaguirre satt i spillerbussen da fans begynte å kaste steiner på bussen utenfor stadion.

Izaguirre hevder at øyet hans ble skadet av glasskår.

Motagua-spillerne Roberto Moreira og Jonathan Rougier er også sendt til sykehus etter angrepet på bussen.

SKADD: Under Supercup-finalen mellom Liverpool og Chelsea angrep en banestormer Liverpools andrekeeper Adrian. Video: @reeazahmed Vis mer

Én person pågrepet

Politiet pågrep seinere en person med to våpen i nærheten av nasjonalarenaen i hovedstaden Tegucigalpa, der kampen skulle spilles.

Sikkerhetsdepartementet i Honduras bekrefter bussangrepet og sier at angriperne hadde på seg uniformer av Olimpia-klubben, skriver Sky Sports.

Motagua skylder også på medlemmer av den ene ultrasgruppen til Olimpia.

- Dette må bli alvorlig straffet av myndighetene, krever klubben på Twitter.

Kampen mellom C.D. Olimpia og Motagua er det største rivaloppgjøret i Honduras. Det nasjonale fotballforbund fordømmer hendelsene.

NTB / Dagbladet