Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Tre poeng etter «middels minus» - da er det fest på Vålerenga

Det var ikke flaks som reddet alle tre poengene for Vålerenga. Det var skarphet i én situasjon og Vikings udyktighet to andre.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Vålerenga-Viking 1-0 (0-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Tre poeng er tre poeng. Heter det. De teller like mye enten du vinner dem i begynnelsen av april, midt i august eller i slutten av oktober. Men poengene du vinner på sesongens første dag, spesielt når de er tre i tallet og kommer på en dårlig dag, føles likevel som fler.

Fordi de på sett og vis setter sesongen.

- Middels minus, konkluderer Vålerenga-trener Ronny Deila.

- Vi skal bli veldig mye bedre enn dette.

Vålerenga fikk åpningen de drømte om fordi laget hadde kvalitet i ett av de øyeblikkene som avgjør fotballkamper. Noen ganger er det faktisk nok. Etter mange balltap på egen halvdel mistet til slutt Viking ballen en gang for mye. Og da Ghayas Zahid kunne sette opp Ivan Näsberg utvendig etter 53 minutter, en pasning fra en til da usynlig VIF-spiller til en som hadde markert seg voldsomt med å fly opp og ned venstresida gjennom hele kampen, var et godt innlegg alt Vålerenga trengte.

Og så kom det.

- Ferdigscoret, sier matchvinner Bård Finne om den delikate lille chippen fra Ivan Näsberg.

- Det kommer til å komme mer, sier mannen som fort kan bli Vålerengas venstreback etter 90 minutter mot Viking.

HELT:  Bård Finne ble matchvinner   sin første seriekamp for Vålerenga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HELT:  Bård Finne ble matchvinner sin første seriekamp for Vålerenga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Vålerenga har per dato, etter at mange skader tvang Ronny Deila til å hente inn erstattere før overgangsvinduet stengte fredag kveld, 31 spillere på A-kontrakt. Det er veldig mange. Og veldig kostbart. 8559 tilskuere derimot - i en seriepremiere i strålende vårvær og med Ronny Deila, ny optimisme og snart ny stadion som drivere - er det stikk motsatte. Det er veldig lite i Norges desidert største by. Så det er ikke bare det som skjer på banen som må ha betydelig fokus i satsingen og gjenreisingen av klubben Tor Olav Trøim har gitt nytt liv gjennom enda en gang å sette navnet sitt bak økonomiske garantier, også utenfor Ronny Deilas ansvarsområde har Vålerenga betydelige utfordringer.

Budsjettet er tross alt økt med 25 millioner kroner.

Det er ikke bare å hente inn det i et vanskelig marked.

Men det hjelper med resultater og god fotball. Ikke minst resultater. Ingenting slår en seier. Spesielt ikke i en seriepremiere. Og derfor spiller det ingen rolle at Vålerenga svingte voldsomt i prestasjonene innenfor de 90 minuttene mot Viking, at det var mer dårlig enn bra, eller at bortelaget hadde et par sjanser som var så store at det nesten er et mirakel at det ikke ble poeng.

DRØMMESTART: Ronny Deila kunne juble for tre poeng i sesongens første seriekamp. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DRØMMESTART: Ronny Deila kunne juble for tre poeng i sesongens første seriekamp. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Denne gangen var marginene på Vålerengas side.

I fjor, da de tapte 2-0 i tilsvarende kamp selv om de var klart best, var det Viking som profiterte.

- Det er bare en ting å si om en seier på sesongens første dag - kjempedeilig, sier Ronny Deila. Derfor er jeg fornøyd med poengene. For spillet var ikke det beste, det var mange høye skuldre. Og så slipper vi til for mye.

- Hva føler du var det største problemet?

- Vi slipper til for mye og skaper for lite. Det var mange høye skuldre utpå der. Vi klarte ikke å slippe oss løs. Det var egentlig bare en periode på 20 minutter i andre omgang (etter scoringen) det går an å si seg fornøyd med. Men det spiller ingen rolle nå, vi har vunnet poengene.

- Det er det eneste som betyr noe.

Mye energi og hurtig spill som skal trøkke motstanderne bakover er Ronny Deilas mål med Vålerenga 2017. Mot Viking var det meste av energien brukt opp på forhånd. For da Vålerenga trengte hurtige forflytninger og balltempo var det egentlig bare venstresida som leverte. Resten ble veldig statisk.

- Det var den første kampen, det har vært mye styr, sier Ronny Deila.

- Det kommer garantert til å bli bedre i Haugesund (torsdag).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media