-  Tre poeng kan være nok

Gjør deg klar til det som kan bli tidenes helg for Oslo-fotballen: Festspillende RBK mot et Vålerenga som kan bli seriemester med tre poeng på et allerede utsolgt Ullevaal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Mens Start snublet lørdagskvelden, klatret Vålerenga til topps på tabellen med uavgjort borte mot Viking. Det kan - bokstavelig talt - være gull verd for oslolaget.

- Det betyr at vi ikke trenger å få panikk i de siste kampene. Selv om vi underveis får høre at Start leder tre eller fire null i den andre kampen, kan vi likevel beholde roen.

Godt fornøyd

I går gikk alle andre resultater Vålerengas vei. Rekdal er godt fornøyd med situasjonen før de to siste kampene. Til helga kommer Rosenborg på besøk til et fullsatt Ullevaal.


- Vi kan bli seriemester neste helg. Det er det bare vi som kan. Selvsagt kan vi også falle ned til andreplass, men nå er det opp til oss selv igjen. Jeg skal ikke si at vi har kontroll, men vi har det beste utgangspunktet før de to siste kampene, sier han.

- Like tett i år

Rekdal mener fjorårets gulldrama, som ble avgjort på overtid, har gitt laget en god ballast.

- Jeg er forberedt på at serieinnspurten kan bli like tett i år som i fjor. Det ser slik ut. I så fall kan erfaringene fra i fjor bli gull verdt, sier treneren.

Mot Viking i går så han en klar spillemessig framgang, men mener likevel at laget må prestere bedre i de siste to kampene for å dra seriemesterskapet i land. Det som trengs er bedre presisjon i eget spill - og selvsagt scoringer.

Reprise fra i fjor

VIFs keeperhelt i går, Arni Gautur Arason, er også smertelig klar over at denne serieinnspurten kan bli en reprise av fjoråret.


- Det hele kan fort ende opp som i fjor. Jeg håper bare at vi ikke taper på målforskjell. Det ville vært surt, sier Arason til Dagbladet.

Kan takke Arason

VIF-fansen kan takke den islandske keeperen for det ene poenget i Stavanger. Selv innser han sin viktige rolle.

- Det er en bra sjanse for at vi blir seriemestere dersom jeg holder nullen i de to siste kampene, sier Arason.

Han fikk tilbake god-følelsen etter kampen mot Viking, med to fantastiske redninger. Fem minutter etter pause kom Toni Nhleko alene gjennom etter en flipp fra Østenstad. Arason ventet og drøyet.

- Jeg prøvde å vente så lenge som mulig. Jeg fikk det ene beinet ut i riktig øyeblikk. Jeg var vel både god og heldig på den sjansen, sier Arason.

- Det er alltid viktig å holde nullen, men det er skuffende at vi ikke klarer å score. Der ligger vår største utfordring før de to siste kampene. Vi har hatt en downperiode, men har brukt den lille seriepausen godt, sier Arason, som mener han har fått tilbake den gode følelsen.

Hoset fornøyd

- Det er klart en keeper får selvtillit av å gjøre gode redninger. Jeg føler meg i god form nå, fortsetter han.

En annen VIF-spiller på opptur, er Magne Hoset. Han dominerte mye på midtbanen i andre omgang, og sendte intelligente pasninger framover.


- Nå begynner ting å falle på plass. Jeg har følt det på trening i det siste, men var spent på om jeg ville få det ut i kamp. Men det fikk jeg jo, sier Hoset fornøyd.

HØYT OPPE: Steffen Iversen og Vålerenga trygget førsteplassen på tabellen med det ene poenget borte mot Viking. Her vinner Iversen en duell med Bjørn Dahl.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer