BEST AV DE NORSKE: Anders Bardal under dagens kvalifisering i Bergiselbakken i Innsbruck. Onsdag er det tredje rennet i Hoppuka.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
BEST AV DE NORSKE: Anders Bardal under dagens kvalifisering i Bergiselbakken i Innsbruck. Onsdag er det tredje rennet i Hoppuka. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Tre rene norske dueller i Innsbruck i morgen

Samtlige nordmenn videre.

Samtlige sju norske hoppere kvalifiserte seg til det tredje rennet i den tysk-østerrikske hoppuka. Seks av dem skal ut i dueller mot hverandre onsdag.

Anders Bardal var best av de norske i tirsdagens kvalifisering, der han delte fjerdeplassen med dobbeltvinner Gregor Schlierenzauer fra Østerrike. Best var polske Kamil Stoch foran tyskerne Maximilian Mechler og Severin Freund.

- Jeg gjorde to greie skihopp (trening og kvalifisering), men mistet kanskje litt av tråkket i det siste. Jeg bør helt klart være med i toppen om alt fungerer som i treningshoppet (129 meter), sa Bardal til NTB.

Rune Velta var sjuendemann, Bjørn Einar Romøren nummer 23, Kenneth Gangnes på delt 26., Vegard Sklett nummer 34, Atle Pedersen Rønsen nummer 44 og Johan Remen Evensen nummer 46 av de 50 som får hoppe i Bergiselbakken onsdag.

Den gamle bakken er hoppukens minste og minst moderne av de fire. Man kommer høyt utover hoppet, men så skjer det, ifølge de fleste hopperne, ingenting før man lander mellom 118 og 122 meter. Alt avhengig av vindforholdene, som ofte handler om bakvind i Innsbruck.

- En helt grei bakke egentlig, men ikke særlig spennende. Du merker godt om du har bakvind eller ikke i denne bakken, sa Bardal.

Velta imponerer
- Velta imponerer og har tatt store steg denne sesongen, men fikk dårlige forhold i kvalifiseringen. Gangnes er kommet inn i dette sirkuset og gjør jobben med å kvalifisere seg. Også Romøren er i positiv utvikling, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Uheldig nok blir tre av duellene helnorske: Gangnes mot Romøren, Rønsen mot Velta og Evensen mot Bardal.

Sklett møter finnen Anssi Koivuranta.

Sikret tre hoppere
- Det er vel første gang vi kan si at vi er sikret tre hoppere i en annen omgang. Det er nesten første gang vi har med sju mann i 1. omgang i hoppuka, sa Bråthen.

Nordmennene har til tross for god treningshopping og gode kvalifiseringer sviktet litt i rennene så langt i hoppuka. Anders Bardals sjetteplass fra Oberstdorf er Norges beste resultat, og nordtrønderen holder sjuendeplassen totalt. Tom Hilde er sendt hjem etter fallet og ryggbruddet i første renn.

Uka avsluttes med rennet i Bischofshofen fredag.

(NTB)