Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tabelltips Premier League

Tre riktige og tre grove bom. Slik gikk det med tabelltipset til Dagbladet

Begge Manchester-lagene var på riktig plass. Ellers var det ikke så mye å rope hurra for.

OVERLEGNE VINNERE: Manchester City vant til Premier League enkelt. Foto: Reuters/Carl Recine/NTB Scanpix
OVERLEGNE VINNERE: Manchester City vant til Premier League enkelt. Foto: Reuters/Carl Recine/NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Premier League er ferdig for denne gang og i den anledning har regnskapets time kommet for Dagbladet, som serverte leserne et tabelltips 8. august.

På toppen av tabellen hadde Dagbladet Manchester City foran Manchester United. Det var i hovedsak det at Pep Guardiola hadde fått ytterligere tid til å forme det offensive maskineriet som gjorde at vi falt på dem.

I anledning Manchester City, skrev Dagbladet-kommentator Morten Pedersen blant annet:

«Vi tror Guardiola leverer trofeet og blir en blidere manager enn han var under oppbyggingssesongen 2016/2017. Manchester Citys offensive kraft er formidabel.»

Overraskende gode

Men at de lyseblå skulle feie samtlige lag av banen på den måten som de har gjort denne sesongen, kunne vi ikke i vår villeste fantasi se for oss. De lyseblå har scoret 106 mål og noterte seg også for 100 poeng - en enorm prestasjon.

Ringreven José Mourinho loset Manchester United inn til en trygg andreplass, noe Dagbladet også så for seg at portugiseren ville gjøre

Morten Pedersen skrev blant annet:

«José Mourinho gjorde en trøblete og dårlig forrige sesong ok for Manchester United. To for ham ubetydelige trofeer, ligacupen og Europa League, gjorde ham til mestvinnende. Måten han manøvrerte laget gjennom Europa League og til Champions League opprettholdt myten om fotballfaglig genialitet. Mourinho kan ta United hele veien. Men han må det ikke.»

De neste fire plassene sto mellom Tottenham, Liverpool, Chelsea og Arsenal. Det var litt hipp som happ hvem vi satte hvor, men pekte blant annet på Liverpool sleit bakover og at det var en del murring i Arsenal.

Vi spådde at Tottenham ville få litt problemer med Wembley som sin nye hjemmebane og at Chelsea og Conte skulle slite med å følge opp ligagullet fra sesongen før.

Til slutt endte Dagbladet opp med følgende rekkefølge fra tredje- til sjetteplass: Chelsea - Tottenham - Liverpool - Arsenal. Kun Arsenal av disse plasseringene stemte.

Bunnstriden og grove bom

I bunnen hadde vi Watford, Swansea og Huddersfield som de tre nederste klubbene. Det var bare Swansea som rykket ned av disse - sammen med Stoke og West Bromwich.

Sistnevnte var en av klubben vi bommet grovest på. Vi hadde WBA på en 13. plass (bommet med sju plasser).

Vi bommet aller mest på overraskelseslaget Burnley. Klubben som til slutt ble nummer sju, hadde Dagbladet som nummer 16 på tabelltipset. I tillegg hadde vi Southampton (nummer 17) på en tiendeplass.

Totalt ble det tre riktige plasseringer (Manchester City, Manchester United og Arsenal). Fem av klubbene bommet vi med én plassering i den ene eller andre retningen. Se hele tabelltipset her:

Så hvordan gjorde øvrige medier det? Her er oversikten over noen av dem:

VGs tabelltips:

Manchester City, Manchester United, Tottenham og Leicester var på riktig plass. Grovest bom hadde VG på Burnley, som sto oppført på en 17.-plass (ble nummer sju).

TV 2s tabelltips:

Manchester City, Manchester United, Arsenal og Swansea var på riktig plass. Grovest bom hadde TV 2 på Burnley, som sto oppført på en 17.-plass (ble nummer sju).

Nettavisens tabelltips:

Manchester City på riktig plass. Grovest bom hadde Nettavisen på Southampton, som sto oppført på en 8.-plass (ble nummer 17) og Burnley som sto oppført på en 16.-plass (ble nummer sju).

Aftenpostens tabelltips:

Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal og Swansea på riktig plass. Grovest bom hadde Aftenposten på Burnley, som sto oppført på 17.-plass (ble nummer sju).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media