Tre røde i forrige VM-kamp mot Ungarn

Gutta forventer ny krig i dag.

UNGARN-KJENNER: Bjarte Myrhol har spilt i Veszprem og kjenner det ungarske landslaget godt. Foto: BJØRN LANGSEM
UNGARN-KJENNER: Bjarte Myrhol har spilt i Veszprem og kjenner det ungarske landslaget godt. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

Direkte 16.30: Følg Ungarn - Norge i vårt håndballstudio

NORRKÖPING (Dagbladet): Gårsdagens seksmålsseier mot Japan kan nesten ikke karakteriseres som en oppvarming engang, med tanke på hva som venter i ettermiddag.

Krigsmetaforer blir kanskje brukt litt for ofte innen idretten.

Men det er vanskelig å karakterisere dagens kamp som noe annet enn en håndballkrig.

En stor test Ikke fordi det er noe fiendtlig mellom Norge og Ungarn - men rett og slett fordi det kommer til å smelle. Det er en nøkkelkamp for begge lag - og det kommer trolig til å være veldig synlig. Spesielt siden ungarerne tapte for Island i går - nå trenger de poeng.

- Ungarn blir den første testen for oss. De har en god førstesekser og keeper, og gode tradisjoner for å gjøre det bra. Det blir en krig, for de er fysisk sterke og tøffe, sier Erlend Mamelund til Dagbladet.

- Spiller de ufint?

- Det er stort sett realt, men blir likevel en krig, med mye dueller og slåssing. Men det er vi vant til fra spill ute i de store ligaene, sier Haslum-spilleren som scoret seks og hadde en drøss med målgivende i går.

Og du trenger ikke gå mer enn fire år tilbake for å få bekreftet dette.

Rødt til Lund I 2007-VM i Tyskland møtte Norge et heltent Ungarn i Ostseehalle i Kiel. Det kokte både på banen og tribunen. Både Kristian Kjelling og Kjetil Strand gikk tidlig i bakken etter å ha fått seg smeller i ansiktet, og Børge Lund fikk bare med seg et drøyt kvarter av kampen før han fikk rødt kort - som var ekstremt hardt idømt.

Han tok tak i skuddarmen til kjempen Laszls Nagy og ble sendt av banen. Fem minutter før slutt fikk Ferenc Ilyés beskjed av dommerne om å sette seg på tribunen, og seinere fikk Nagy også rødt.

- Det blir helt sikkert samme type kamp nå. De er store, tunge og kjent for å spille fysisk hardt. Men det er vi også. Vi får håpe det blir litt mer severdig enn bare slåssing, sier Lund til Dagbladet.

TØFFE TAK: Erlend Mamelund tror det blir en tøff kamp mot Ungarn. Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP
TØFFE TAK: Erlend Mamelund tror det blir en tøff kamp mot Ungarn. Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP Vis mer

Frank Løke scoret sju mot ungarerne i Kiel, men det var ikke nok. De vant 25-22.

Har spilt i Ungarn Bjarte Myrhol - som scoret ni i seksmålsseieren mot Japan - har tidligere spilt i Veszprem og kjenner de ungarske gutta godt. Kjernen i laget er fra toppklubben, som også leder Champions League-gruppa si etter sju kamper.

Det forteller mye om kvaliteten i Ungarn-laget.

- Jeg kjenner dem godt og det blir en krig igjen. En kamp hvor ett eller to mål vil skille oss, enten den ene eller andre veien, sier Myrhol til Dagbladet.

Steinar Ege var slått ut av magevirus i går, men er friskmeldt og klar til kamp i dag. Landslagskapteinen mener denne kampen er den tøffeste i gruppespillet.

- Jeg tror denne kampen blir tøffere enn den mot Island, for ungarerne er fysisk sterke, store og tunge. Det er rutinerte spillere som er vant til tette kamper med klubblaget sitt, så det blir en vanskelig nøtt for oss å knekke, sier han til Dagbladet.

PS! Selv om Steinar Ege er med i troppen igjen i dag, er det godt mulig Ole Erevik starter kampen - hvis førstekeeperen ikke rekker å bli 100 prosent.

RØDT: Børge Lund fikk rødt kort etter et kvarter av kampen mot Ungarn i 2007-VM. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
RØDT: Børge Lund fikk rødt kort etter et kvarter av kampen mot Ungarn i 2007-VM. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer