Tre Rösler-faktorer har snudd opp ned på Molde

Ifølge matchvinner Hoseth.

AVGJORDE MED PERLESCORING: Magne Hoseth scoret kampens eneste mål i Tromsø - og han berget dermed plassen for moldenserne. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
AVGJORDE MED PERLESCORING: Magne Hoseth scoret kampens eneste mål i Tromsø - og han berget dermed plassen for moldenserne. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIXVis mer

|||ALFHEIM (Dagbladet): Tromsø - Molde 0-1. En nydelig scoring av Magne Hoseth var nok til å sikre formsterke Molde tre nye poeng og fornyet kontrakt i Tippeligaen.

Kveldens seier, mot hjemmesterke Tromsø, er lagets fjerde seier under Uwe Rösler.

- Det er tre viktige faktorer Uwe har tatt med inn i laget: Defensiv struktur, herlig aggressivitet og ekstrem vinnervilje. Jeg hadde en veldig god følelse før kampen. Vi holder Tromsø til bare to store sjanser, og det er veldig bra på Alfheim, sier Hoseth til NTB.

TIL skapte lite For hjemmelaget var det en frustrerende kveld. Tromsø styrte mye av banespillet, men klarte de aldri å skape de helt store sjansene. Det betyr at hjemmelaget på ingen måte kan være trygge på sin foreløpige bronseplass på tabellen.

- Det var jævlig surt å tape denne kampen. Det er en trist gjeng som sitter i garderoben. Men Molde murte godt igjen, og det var vanskelig å trenge igjennom. Vi har fortsatt ikke knekt koden mot lag som legger seg langt bak, sier Tromsøs Ruben Yttergård Jenssen til NTB.

Tromsø startet riktig nok kampen best. Først fikk Hans Åge Yndestad en god skuddmulighet, som ikke så ut til å gi Molde-keeper Espen Bugge Pettersen de helt store problemene. Når så Remi Johansen og brasilianske Kayke prøvde seg fra distanse gikk forsøkene enten utenfor eller rett i en kompakt mur av Molde-forsvarere.

Magne-magi Molde skulle også vise seg å være giftige fremover. Minuttet før pause fant Maktar Thioune en umarkert Magne Hoseth. Etter elegant å ha vippet ballen opp til seg selv, klinket han ballen ned i Sahlmans høyre hjørne fra like utenfor 16-meteren. En vakker scoring fra en av Moldes beste spillere for kvelden.

Hoset selv er overrasket over at hvor fin scoringen faktisk var.

- Den var mye bedre enn jeg trodde. Jeg husker bare at jeg traff godt, men jeg skjønner nå at den var ganske fin.

Trener Uwe Rösler mener scoringen kan forklares så enkelt som at Hoset ble kommandert til ekstra skuddtrening i uken som var.

I SHORTS: Uwe Rösler trosset kulda og stilte i short mot Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
I SHORTS: Uwe Rösler trosset kulda og stilte i short mot Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX Vis mer

- Vi trente på avslutninger både onsdag og torsdag. I dag fikk vi se resultatet, gliste Rösler etter kampen.

Trygg på bronsen Tromsø prøvde å ta tak i kampen etter pause, men klarte aldri å få den scoringen de jaktet på. De største sjansene kom symptomatisk nok fra skudd fra langt hold og så aldri ut til å skape nevneverdige problemer for en meget god Bugge Pettersen bakerst hos Molde.

- Det er litt sånn som en del kamper har vært på Alfheim i år. Vi har dominert banespillet, men har ikke klart å omsette de sjansene vi får, mener Tromsø-trener Per Mathias Høgmo.

Med kveldens seier har Molde nå ni poeng - og mange mål å gå på - ned til kvalikplass.

Tromsø må på sin side utsette bronsefeiringen noe. Yttergård Jensen tror likevel seks poeng å gå på til Haugesund tre runder før slutt vil holde helt inn.

- Det er nok ingen fare for tredjeplassen. Jeg tror ikke Haugesund og Odd vinner sine tre siste kamper, sier han.