Tre ryttere til sykehus etter massevelt i Tour of Norway

Dramatisk start på rittet.

SKADDE: Tre syklister og en motorsykkel var innblandet i ulykker kort tid etter start i sykkelrittet Tour of Norway, som startet i Sandefjord onsdag.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SKADDE: Tre syklister og en motorsykkel var innblandet i ulykker kort tid etter start i sykkelrittet Tour of Norway, som startet i Sandefjord onsdag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Tre ryttere har brutt Tour of Norway på første dag etter å ha gått i bakken i en massevelt på åpningsetappen.

De tre er kjørt til sykehus med foreløpig ukjente skader, og er ute av løpet.

- Det var en alvorlig velt for de tre, men vi har ikke helt oversikt over hvem det gjelder foreløpig, sier rittleder Birger Hungerholdt til Dagbladet.

Ifølge procycling.no er det snakk om Morten Mørland (Plussbank BMC), Alexander Mironov (Rusvelo) og Francisco Aramendia (Caja Rural).

Politi og ambulanse rykket ut til Ringdalveien i Sandefjord etter uhellet, som skal ha rammet 30-40 av deltakerne.

TB.no meldte tidligere at ulykken også involverte en følgemotorsykkel, men ifølge Hungerholdt har motorsykkelulykken ikke sammenheng med at de tre rytterne gikk i bakken.

MC-føreren pådro seg ifølge NTB et mulig kragebeinsbrudd etter å ha kjørt av veien.

Vitner sier til Sandefjords Blad at massevelten skal ha gått hardest utover spanske Francisco Aramendia.

Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen er blant de kjente norske rytterne som deltar i rittet.

Touren går over fem dager på Østlandet. Fra 16. til 20. mai er rytterne innom Sandefjord, Tønsberg, Oslo, Drammen, Lillestrøm, Elverum, Hamar, Lillehammer, Gjøvik og Hønefoss.