Tre serierunder som avgjør alt: - Dette er galskapens liga

Alle kjemper om opprykk eller nedrykk.

IKKE MER TÅRER:
Skuffende Brann-supportere gråt etter nedrykket fra Tippeligaen i fjor. Nå er Brann på vei tilbake - men i 1. divisjon er alle lag involvert i enten topp- eller bunnstriden. Tre serierunder gjenstår. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
IKKE MER TÅRER: Skuffende Brann-supportere gråt etter nedrykket fra Tippeligaen i fjor. Nå er Brann på vei tilbake - men i 1. divisjon er alle lag involvert i enten topp- eller bunnstriden. Tre serierunder gjenstår. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Tre runder før serieslutt i 1. divisjon har alle lagene noe å spille for. På øverste halvdel slåss nesten samtlige om å rykke opp - og på nedre halvdel vil alle unngå nedrykk.

Etter Hønefoss' sterke 1-0-seier borte mot Hødd i kveld - kan laget til trener Rune Skarsfjord stå for en real sluttspurt. Laget fra Buskerud står med tre seire på de fire siste:

- Det galskapens liga, humrer Hønefoss-trener Skarsfjord da Dagbladet ringer.

KJEMPER: Hønefoss og trener Rune Skarsfjord kan overleve i 1. divisjon etter borteseier mot Hødd i kveld. Foto: NTB Scanpix
KJEMPER: Hønefoss og trener Rune Skarsfjord kan overleve i 1. divisjon etter borteseier mot Hødd i kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Andre mener:

- Strømmen (8.) ligger nummer to etter kvalikplass, men også tre poeng fra direkte nedrykk. KOKKOS-ligaen, skriver fotballtrener Tor Thodesen på Twitter.

Sju kan rykke opp Situasjonen ellers er:

Sogndal (53) og Brann (52) ligger an til å ta de to direkteplassene.Men bak der er det jevnt.

Kristiansund (46p), Sandnes Ulf (44), Ranheim (41), Hødd (41) og Jerv (40) kjemper om de fire plassene som fikser kvalifiseringsplass.

Og nøyaktig midt på tabellen kommer det en luke på sju poeng.

Alle kan overleve Situasjonen blant de åtte dårligste lagene er at alle kan rykke ned. Strømmen (33), Fredrikstad (32), Follo (32), Åsane (30) og Bryne (30) ligger alle på sikker plass, men er langt fra sikre.

Bunnlaget Bærum (30), Nest-Sotra (27), Levanger (27) og Hønefoss (27) har fortsatt alt å spille for.

De tre bunnlagene kan med full pott komme opp på totalt 36 poeng.

- Hva sier det om 1. divisjon at det er så jevnt, Skarsfjord?

- Det er positivt for både supportere og oddstippere at det er så tett og full fyr til siste runde, men for utviklinger av klubber er det ikke like positivt, sier Skarsfjord, som presiserer at han uttaler seg som privatperson i denne saken.

Han utdyper:

- Det er regelverket i ligaen som gjør at det er så tett. Jeg liker at det er så mange lag som kan rykke opp, men de må gjøre noe med nedrykksprosenten. Per dags dato rykker 25 prosent av lagene i ligaen direkte ned, og da blir det altfor store utskiftninger og klubber som lever på kanten økonomisk. Det er ikke bra for lokale talenter eller rekruttering heller, for flere klubber henter heller utenlandske spillere enn å satse på egne talenter, sier Skarsfjord.

- Alle avskrev oss allerede 17.mai, men vi har bygd opp et nytt og ungt lag med spillere som koser seg sammen. Nå har vi vunnet tre av de fire siste, og skal bare kjøre på videre. Så får vi se hva det holder til, sier Skarsfjord.