DRAPSFORSØK: Tre personer, hvorav to av dem er pågrepet, er siktet for drapsforsøk på den tidligere RBK-spilleren Nicki Bille Nielsen. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
DRAPSFORSØK: Tre personer, hvorav to av dem er pågrepet, er siktet for drapsforsøk på den tidligere RBK-spilleren Nicki Bille Nielsen. Foto: Ned Alley / NTB ScanpixVis mer

- Tre siktet for draps­forsøk på Nicki Bille Nielsen

En 23 år gammel kvinne og en 30 år gammel mann er pågrepet for drapsforsøk på den tidligere RBK-spilleren.

To personer er pågrepet og siktet for drapsforsøk på den tidligere RBK-spilleren Nicki Bille Nielsen. Ytterligere én person er siktet for ugjerningen, men skal være på frifot.

Det melder danske Ekstra Bladet.

Drapsforsøket skal ha funnet sted i Bille Nielsens leilighet i Sydhavnen i København natt til 2. juledag. Den danske fotballspilleren skal ha blitt skutt med en hagle.

Skuddet skal ha truffet ham i høyre underarm, og skadene beskrives som alvorlige, men ikke livstruende.

Pågrep kvinne og mann

Sammen med en 30 år gammel mann ble en 23 år gammel kvinne pågrepet på adressen natt til 2. juledag. Begge de pågrepne skal være fra København, og ble framstilt for Københavns byrett i går ettermiddag.

Selve rettsmøtet foregikk bak lukkede dører, etter begjæring fra aktor.

Gjennom hele onsdag foretok politiets krimteknikere undersøkelser i og utenfor fotballspillerens leilighet.

«Voldsomt spetakkel»

Før drapsforsøket ble kjent, fortalte dansk politi at det hadde skjedd en hendelse på Nicki Bille Nielsens adressen, og at to personer var blitt pågrepet.

Vaktsjef Henrik Stormer ved Københavns Politi opplyste til dansk TV2 at de to personene ble pågrepet i forbindelse med et «voldsomt spetakkel» i leiligheten.

Den alvorlige voldshendelsen skjedde bare dager etter at Bille Nielsen selv var involvert i en annen voldshendelse i København.

Danske Ekstra Bladet meldte tidligere i jula at fotballproffen ble anmeldt for å ha slått en dørvakt natt til 22. desember.

Den tidligere RBK-spilleren skal ha slått dørvakta gjentatte ganger.

Flere punkter

Danske Ekstra Bladet skriver at alle tre, de to pågrepne og personen som er på frifot, er siktet for drapsforsøk, subsidiært for å ha avfyrt geværet mot Bille og skadet ham.

I tillegg er de siktet for å under særdeles skjerpende omstendigheter ha oppbevart det aktuelle geværet.

Det går fram av siktelsen mot kvinnen, skriver den danske avisa.

Sparket av klubben

Tidligere i år sonet 30 år gamle Bille Nielsen en fengselsdom på én måned på grunn av en voldsepisode i Monaco.

Han vendte deretter tilbake til danske fotball og klubben Lyngby etter å ha spilt for greske Panionios.

I oktober i år ble han pågrepet i Strøget i København etter å ha opptrådt truende og vært i besittelse av en luftpistol, noe som resulterte i at han fikk sparken i Lyngby.

30-åringen er nå klubbløs.

Rosenborg-spiss

Bille Nielsen spilte for Rosenborg i 2013 og 2014. Han kom til RBK og Trondheim fra Spania. Der var han Villarreals eiendom, men slapp lite til og hadde låneopphold i Elche og Rayo Vallecano.

Også da han var i RBK havnet han i trøbbel, blant annet for å ha bitt en politimann under en fuktig bytur i København.

For den episoden ble han straffet med 60 dagers betinget fengsel og 80 timers samfunnstjeneste.

Bille Nielsen ble også pågrepet av politiet etter bråk på byen i Trondheim i 2013. Og tilbake i 2009 fikk han betinget fengselsstraff og samfunnstjeneste for å ha delt ut et knyttneveslag.

Dagbladet oppdaterer saken.