+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Tre søsken dro for å prøve ishockey, kun en fireåring ble igjen i ishallen

14 år senere reiser Ingrid Sandven til Canada for å leve ut hockeydrømmen.

 EN AV GUTTA:  Ingrid Sandven har voktet buret for Fanas herrelag i 2. divisjon det siste året. Nå skal hun spille universitetshockey i Canada. Foto: Privat
EN AV GUTTA: Ingrid Sandven har voktet buret for Fanas herrelag i 2. divisjon det siste året. Nå skal hun spille universitetshockey i Canada. Foto: PrivatVis mer

(Dagbladet) Ingrid Sandven er langt fra noen typisk 18-åring.

Hun liker best å dekke seg til. Eller hun må dekke seg til. Hvis ikke gjør det vondt. Fryktelig vondt. Sånn er hverdagen når din viktigste oppgave er å stoppe en gummiskive på 160 gram skutt fra mannfolk.

Men Ingrid Sandven elsker det. Hun elsker hockeylivet. Derfor har hun nå ventet i over ett år på muligheten til å flytte til Canada. Der skal hun spille for Windsor Lancers University.

- De ønsket å få meg over. De prøvde også i fjor, men da måtte jeg si nei. Jeg kunne nesten ikke begynne på et universitet før jeg hadde fullført videregående, sier Ingrid Sandven til Dagbladet og fortsetter:

 - Det er Canada liksom! Det er en drøm som går i oppfyllelse. Og det er et av Canadas beste universitetslag for jenter. De satser virkelig på damehockeyen.