DØMT Tre av de fem tiltalte spillerne ble dømt til fengselsstraffer for kampfiksing i Oslo Tingrett. Foto: Jon Andre Toft Sæther / Dagbladet
DØMT Tre av de fem tiltalte spillerne ble dømt til fengselsstraffer for kampfiksing i Oslo Tingrett. Foto: Jon Andre Toft Sæther / Dagbladet Vis mer

Tre spillere dømt for kampfiksing

Dommene er mildere enn aktors påstand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tre av de fem tiltalte spillerne i den såkalte kampfiksingssaken i fotball ble onsdag i Oslo tingrett dømt til fengsel fra 6 til 8 måneder.

Drin Shala og Alban Shipshani var de to som fikk strengest straffer av spillerne.

De ble begge dømt til fengsel i åtte måneder.

Formose Pape Mendy ble dømt til fengsel i seks måneder.

Retten la spesielt vekt på lydopptakene der Formose Pape Mendy innrømmet kampfiksing. Han sa etterpå at dette var en spøk, men ble ikke trodd av retten.

To av de tiltalte spillerne ble frikjent. Det gjaldt Fredrik Alexander Notice og Saif Haydar Jafar.

Både Shala og Shipshani innrømmet under rettssaken at de hadde tatt imot penger for tips, men nektet for at dette hadde noe med manipulering av kamper å gjøre.

Den svenske 44 år gamle bakmannen ble dømt til fengsel i ett år og seks måneder.

Den norske 34-åringen ble på sin side dømt til fem dagers fengsel og en mindre bot.

44-åringen får også inndratt 340.000 kroner. Det vil si hele gevinsten han fikk på bakgrunn av kampfiksingen. Retten mener det er bevis utenfor enhver rimelig tvil at den svenske 44-åringen ga tilbud til flere spillere om å påvirke resultatet av kampene.

De to kampene det var snakk om i tiltalen ble spilt 24. juni 2012. Det var 2.-divisjonskampene mellom Østsiden — Follo og Frigg — Asker.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer