Tre spillere holdes på pinebenken

Se Pettersens VM-uttak.

(Dagbladet.no): Det var få overraskelser i Gunnar Pettersens VM-tropp som ble presentert i dag.

Men Steinar Eges ryggskade i gårsdagens landskamp mot Sverige gjør at tre spillere fortsatt må bite negler.

Opprinnelig hadde Pettersen bare tenkt å ta med to keepere, men for å være på den sikre siden tok han med både Ege, Lars Olav Olaussen og Ole Erevik.

Ikke plass til Bjørnsen

Dermed ble det ikke plass til kantspilleren Lars Erik Bjørnsen. Han må feste sin lit til at Steinar Ege blir friskmeldt – slik at en av de to keeperne blir sendt hjem.

For Olaussen og Erevik blir det trolig et rent amerikansk uttak på bakgrunn av onsdagens siste oppkjøringskamp mot Frankrike.

- Erevik og Olaussen kommer til å spille der. Resultatet der er grunnlaget for hvem som blir med til EM, sier Pettersen.

De andre spillerne som bare blir hjemmeværende reserver er Erlend Mamelund, Thomas Skoglund, Steffen Stegavik og Eivind Ellingsen.

Tre spillere holdes på pinebenken

- Det er ikke hyggelig å si til en spiller som vet han har levert at han ikke får bli med, men det måtte jeg si, sier Pettersen.

Gjekstad: - Fornuftig

TV 2-ekspert Ole Gustav Gjekstad mener Pettersen har gjort et fornuftig utttak.

- Jeg er ikke så veldig overrasket. Han har backup både i mål og på begge kantene. Jeg ville gjort det samme selv. Uttaket virker gjennomtenkt.

Han mener imidlertid Bjørnsen fortjener en plass på bakgrunn av prestasjonene både i eliteserien og på landslaget den siste tiden.

- Han unner jeg en plass. Bjørnsen blir med hvis Norge tar med to målvakter, slik som planlagt. Han har vært god i eliteserien og ligger på 2. plass på toppscorerlista, sier Gjekstad til Dagbladet.no.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

VM-START LØRDAG: Gunner Pettersen tok i dag ut nesten hele troppen til mesterskapet i Tyskland.