Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tre spillere i verdensklasse

TBILISI (Dagbladet): - Norge har tre spillere som på sitt beste er i verdensklasse, men samtlige kan erstattes, sier fungerende landslagskaptein, Ståle Solbakken (31). Han tenker på Tore André Flo, Ronny Johnsen og Henning Berg. - Systemet overgår enkeltspillere, sier Ståle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Georgia-kampen underbygde påstanden:

- Da spilte vi uten Henning og Ronny, og hadde svært få problemer bakover. Og mot Hellas for en måned siden, spilte vi en meget god kamp uten Flo, sier Ståle.

Han kunne også ha nevnt seg selv. Nils Johan Semb etterlyste Kjetil Rekdal foran bortekampen mot Hellas for en måned siden. To triumfer seinere er temaet dødt. Ståle har overtatt både kapteinsbindet og dirigentrollen - og nå er det Rekdal som må spille seg inn på laget igjen.

- Kjetil er den mest rutinerte, og han har vært med på alt av betydning på landslaget de siste årene. Nå har vi spilt to gode kamper uten ham også. Det forteller mye om at systemet fortsatt er viktigere enn enkeltspillere, mener Ståle.

Bakrus

Etter to flotte EM-kamper på rad, og tabelltopp i gruppa, har han ikke problemer med å innse at landslagsgutta levde litt i bakrus i Nils Johan Sembs første tid som landslagssjef.

- Vi hadde nok en liten «hang over» etter fotball-VM. Vi hadde lent oss til Drillo i mange år, og plutselig var han borte, sier Ståle.

Så startet vi med en middels treningskamp mot Romania, fikk en ufortjent skeiv start i EM-kvalifiseringen hjemme mot Latvia (1-3), og klarte ikke å rette det opp mot Albania (2-2) i neste hjemmekamp, sier Ståle.

Han skryter av hvordan spillergruppa taklet den nye situasjonen med tap for dårlige nasjoner og buing fra hjemmepublikummet.

Sørloth-svada

- Det kunne kanskje vært et tidspunkt å stå fram på for eventuelle utbrytere. Men det skjedde aldri, og det sier litt om lojaliteteten og styrken i spillergruppa, sier Ståle.

- Derfor blir det også bare svada når Gøran Sørloth hevder at dagens lasndslagsspillere bare er opptatt av seg og sitt, legger han til.