VANT IGJEN: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United dro fra Craven Cottage med tre poeng. Foto: NTB scanpix
VANT IGJEN: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United dro fra Craven Cottage med tre poeng. Foto: NTB scanpixVis mer

- Tre spillere Solskjær ikke kan stole på

Får gjennomgå etter 3-0-seieren over Fulham.

  • Fulham - Manchester United 0-3

Nok en gang våkner Ole Gunnar Solskjær (45) til positive avisoverskrifter etter tre poeng med Manchester United.

- Vi har fått vårt United tilbake, skrev eksspiller Rio Ferdinand på Twitter etter 3-0-seieren over Fulham i går. Likevel må tre spillere tåle kritikk for at de nok en gang ikke leverte under Solskjær.

De tre er Romelu Lukaku, Juan Mata og Alexis Sánchez. Tøffest i dommen er avisa Sunday Express, som tar for seg hver av de tre profilene. Avisa mener det blir tøft for dem å starte i Champions League-kampen mot Paris Saint-Germain tirsdag.

Utilpass

- Manchester Uniteds seier over Fulham viser at Solskjær ikke kan stole på tre spillere, skriver Sunday Express.

Det heter:

- Først Romelu Lukaku. Han ser ut som en utilpass spiller til 75 millioner pund (834 millioner kroner). Han fikk en sjelden sjanse til å imponere i rollen som nier. Men den belgiske landslagsspilleren grep ikke muligheten. Fysikken til Lukaku gjorde ham til en nøkkelspiller under José Mourinho. Nå virker han usikker på seg selv.

- Det samme gjelder Juan Mata. Han passer ikke inn i dette United-laget. Mot Fulham var det enkelt. Selv Phil Jones prøvde å score fra rundt 30 meter. Men Mata mangler tempo til å gi de beste forsvarsspillerne i verden trøbbel. PSG har bulldosere bak - som Thiago Silva, Marquinhos og co.

- En tredje spiller du ikke kan stole på, er Alexis Sánchez. Da han scoret i 3-1-seieren over Arsenal i FA-cupen sist måned, var det et håp om at den chilenske landslagsspilleren skulle komme tilbake til gammel form. Det synes ikke å være tilfelle.

- Lite bevegelig

På spillerbørsene i andre aviser får spesielt Lukaku gjennomgå etter klinsjen på Craven Cottage.

- Han var Uniteds dårligste spiller. Lite bevegelig, sløv - og ikke på samme nivå som Marcus Rashford. Han vil være tilbake på benken igjen tirsdag, skriver Manchester Evening News, og gir fem av ti poeng.

- Han sleit med å komme inn i kampen, skriver Daily Mirror, som gir seks poeng.

Møtet med Paris Saint-Germain blir sett på som den store eksamen for Solskjær. Skulle United slå den franske giganten, viser det hva som bor i laget.

Solskjær ser også ut til å få «gratis hjelp»: Fra før er det kjent at Neymar er uaktuell til begge kampene i åttedelsfinalen i Champions League på grunn av fotskade. I går kveld var det også usikkerhet rundt Edinson Cavani, som skadet seg da PSG slo Bordeaux 1-0.

Selvtillit

I intervjuer snakker alle spillerne om at Solskjær har kommet inn og gitt dem selvtillit. Der forgjenger José Mourinhos aura i beste fall kan karakteriseres som et tungt skylag, representerer nordmannen solskinn.

Paul Pogba sa det slik etter kampen i går:

- Han (Solskjær) skaper glede. Han er seg selv og spiller ikke et spill. Han gir oss selvtillit.

Pogba scoret det første og det tredje målet mot Fulham. United ligger nå på fjerdeplass med 51 poeng. Laget har spilt én kamp mer enn Chelsea, som har 50 poeng, og som møter Manchester City klokka 17.00 i dag.