Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tre spisser mot Luxembourg

Nils Johan Semb vraker trolig flere nøkkelspillere etter hemmelig trening i jakten på målfest i morgen. Dagbladet.no tipper laget mot Luxembourg.

LUXEMBOURG BY (Dagbladet.no): Det var lite å snappe opp om Sembs startellever under dagens trening på kamparenen Stade Deich. Etter en halvtime med jogging og enberøringslek stengte Semb treninga.

Ingen spioner fra det luxembourgske fotballforbundet skal få se hva Norge pønsker på foran EM-kvaliken i morgen.

Dagbladet.no tror Sembs «hemmelighet» er et hodesterkt tremannsangrep. Semb forventer at Luxembourg legger seg dypt i forsvar, slik at Ole Gunnar Solskjær må få hjelp til å stange seg gjennom muren.

Trolig blir det Sigurd Rushfeldt og Frode Johnsen som blir de sterke rambukkene. RBK-spissen på venstrekant, Rushfeldt i midten og Solskjær i en framskutt Beckham-rolle på høyrekanten.

Dermed blir de norske flankene mer avsluttere enn pasningsleggere under et massivt norsk press.

Tre på midten

Samtidig blir midtbanen redusert til en trio, med Trond Andersen i en sentral rolle. Dagbladet.no har grunn til å tro at Eirik Bakke mister sin vante plass på midten.

Semb prioriterer fort heller smarte og fikse pasningsleggere som Petter Rudi og Tommy Svindal Larsen i indreløperrollene.

I den uvant offensive 4-3-3-formasjonen får de norske backene et uvanlig stort innleggsansvar. Derfor trekkes John Arne Riise ned på venstresida bak, mens Christer Basma fortsetter på høyre.

Det betyr ingen plass til Andre Bergdølmo, som aldri tidligere har slitt benken under Semb. Landslagssjefen har ingen problemer med å begrunne vrakingen, siden 31-åringen også er ute av laget i Ajax.

Også en annen Semb-favoritt tror vi havner på reservebenken i morgen. Ronny Johnsen er skadefri og satt sist på benken under Egil Drillo Olsen i 1995.

Holtan i mål

I morgen tyder mye på at Semb gir tillit til Claus Lundekvam, som har imponert i Johnsens skadefravær. Henning Berg kan ikke vrakes - uten å strippe ham for kapteinsbindet.

Helt bakerst har Erik Holtan vist seg fram fra en slankere og mer spretten side i Luxembourg. Odd-keeperen sto solid i debuten mot Østerrike - og vinner trolig tvekampen mot Frode Olsen.

At han sto med grønn trøye og ble bomardert av keepertrener Erik Thorstvedt før treninga ble lukket i dag, er en av detaljene som kan tyde på at valget er tatt.

At landslagstreninga var lukket i dag er egentlig en overdrivelse. Hvis Luxembourg-speiderne absolutt ville se på kunne de bare plassere seg ved gjerdet i boligområdet utenfor stadion.

Fokus på innlegg

Da ville de også sett at alle angriperne i Sembs tropp ble grundig drillet i innlegg med hodeavslutninger inne i feltet.

Slik blir det også i morgen, dersom Luxembourg ikke overrasker Semb, og prøver å spille ut Norge.

Lykkes Luxembourg må Norge forsvare seg med reine spisser på kanten i en typisk norsk 4-5-1-formasjon.

Det er en risiko vi tror Semb tar. Med storseier leder Norge pulje 2 foran Danmark i morgen kveld.

  • Dagbladet.nos sannsynlige lag mot Luxembourg: Holtan (Odd) - Basma (RBK), Berg (Blackburn), Lundekvam (Southampton), Riise (Liverpool) - Svindal Larsen (Nürnberg), Andersen (Wimbledon), Rudi (Germinal Beerschot) - Solskjær (Manchester U), Rushfeldt (Austria Wien), Johnsen (RBK).

    Reserver: Olsen (Viking), Bergdølmo (Ajax), Hansén (Bielefeld), Johnsen (Aston Villa), Bakke (Leeds), Tessem (Southampton), Helstad (Austria Wien), Flo (Sunderland), Strand (Rosenborg).

INGEN APRILSPØK: Det norske landslaget tøyset ikke da de stengte dagens trening. Lagets egen sikkerhetsansvarlige, Geir Ellefsen, passer på at pressen holder seg utenfor gjerdet. I bakgrunnen skimtes spillere og ledere i gang med siste trening før morgendagens viktige kamp mot Luxembourg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling