PÅ SKINNER: Ole Gunnar Solskjær har mottatt stor hyllest for det han har gjort som Manchester United-manager etter at han fikk vikarjobben i desember. Foto: NTB Scanpix
PÅ SKINNER: Ole Gunnar Solskjær har mottatt stor hyllest for det han har gjort som Manchester United-manager etter at han fikk vikarjobben i desember. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ole Gunnar Solskjærs plan B

Tre stikkord. - Dette er Solskjærs plan B

Lokalavisa Manchester Evening News drar frem flere stikkord de mener viser at Ole Gunnar Solskjær har lagt en B-plan som United-manager.

Tirsdag kveld jakter Ole Gunnar Solskjær (45) sin sjuende strake ligaseier, sin niende strake totalt, som Manchester Uniteds vikarmanager. United tar imot Burnley på Old Trafford.

Underveis har Solskjær også fått kritikk for at de røde djevlene valgte Dubai da de satte nesa mot varmere strøk på treningsleir. Men nettopp her skal Solskjær ha lagt flere planer for å få United til å lykkes.

For nå er ikke topp fire i ligaen nok lenger. Solskjær jakter troféer denne sesongen.

Lokalavisa Manchester Evening News omtaler nå Dubai-turen i flere detajer enn hittil har vært kjent, der Solskjær skal ha lagt en plan B for sesongen.

Stikkordene

Lokalavisa drar fram flere stikkord, blant annet bytte av spillesystem, rotasjonen i laget og Solskjærs speiding.

Vi starter med det første: Solskjær og United trente på flere forskjellige spillesystemer i Dubai. 45-åringen har nå gått bort fra 4-3-3-formasjonen han brukte i flere av de første kampene.

I storkampene mot Tottenham og Arsenal brukte han 4-4-2 med stor suksess. Avisa skriver likevel at Solskjær trolig kommer til å velge en 4-3-3-formasjon mot Burnley i kveld.

Det neste stikkordet er rotasjon. Solskjær gjorde mange endringer i laget foran møtet med Arsenal, da blant andre Alexis Sanchez og Romelu Lukaku spilte fra start. Det er ventet at han gjør nye endringer mot Burnley. David de Gea er trolig tilbake i mål, mens Marcus Rashford og Anthony Martial er høyaktuelle for en plass i startelleveren.

Studerte motstanderen

Men Solskjær skal også ha brukt fritida til å studere andre lag. Søndag var han for eksempel til stede da Manchester City valset over Burnley i byens lyseblå del.

- Solskjær snur på hver eneste stein for å opprettholde Uniteds formidable form, og det blir spennende å se hva han lærte fra den kampen, skriver Manchester Evening News.

Ni seire på ni forsøk er intet annet enn fantastisk. Skulle United nå vinne sin sjuende strake ligakamp tirsdag, vil de være Premier League-rekord. Solskjær virker enn så lenge bare å styrke sin posisjon som klubblegende.

Mens en topp fire-plassering lenge var det største uttalte målet, går Solskjær nå lengre i å uttale seg om ambisjonene for sesongen: Nå ønsker han å vinne troféer.

45-åringen forteller at han fortsatt nyter tiden i klubben, i likhet med spillerne.

- Jeg elsker det. Det er det du ønsker, vi har hatt noen fantastiske resultater, fantastiske forestillinger og jeg kan se en forbedring på mange områder, bare fra Tottenham-kampen til møtet med Arsenal når det gjelder strukturen. Vi lærer hverandre å kjenne mer og de kjenner meg og vet hva jeg ønsker fra laget, folk har sagt at det handlet om å angripe, angripe, angripe, men det andre jeg har vært glad for er at vi ikke har sluppet inn så mange mål, sier Solskjær.

PS! TV 2 Sport Premium får ikke sendt kampen direkte tirsdag kveld. I stedet kan du se den i opptak klokka 23.05 på TV 2 Sport Premium 2.