Tre stjerner i luksus

ISTANBUL (Dagbladet): - Dette hotellet må ha en drøss med stjerner, sier Erik Hoftun (29). Sammen med Roar Strand (28) og Sigurd Rushfeldt (25) utgjør han tre av dem. Men stjernene er slitne, kall dem gjerne dalende. - Men et døgn til kan hjelpe mye, tror Roar Strand.


TOPP OPPLADNING: Stive og støle ankom RBKs Erik Hoftun (t.v.), Sigurd Rushfeldt og Roar Strand Ciragan Palace Hotel Kempinski Istanbul i går.

Det døgnet er snart ute når du leser dette. Kvelden vil avsløre om Rosenborg har fått den siste tidas påkjenninger ut av kropp og hode. Etter utklassingen av Galatasaray på Lerkendal, har Rosenborg spilt uavgjort mot Tromsø i serieavslutningen og tapt cupfinalen etter ekstraomganger.

Fortjener

Troppen er preget av småskader og generell slitasje etter en lang sesong. Og påkjenningen blir enda litt større når også resultatene uteblir.

Men det vil være umulig å skylde på de siste dagers omgivelser. Det måtte i så fall være at utidig tukling med rommenes klimaanlegg har skapt en og annen forkjølelse.

På Ciragan Palace Hotell Kempinski Istanbul er lista over luksuseffekter like lang som navnet.

- Jeg har aldri vært på noe bedre, fastslår Sigurd Rushfeldt.

- Et perfekt sted å lade opp til kamp, sier Hoftun, og myser mot lysekroner og endeløse bueganger.

Og hvis man ikke skal ta all verdens elendighet inn over seg, så er dette omgivelser Rosenborg fortjener å oppholde seg i noen dager.

Norsk sommer

Og spesielt Strand, Hoftun og Rushfeldt. Alle tre har holdt et oppsiktsvekkende høyt nivå gjennom en lang sesong - og styrt Rosenborg mot en posisjon som gjør at klubben kan spille seg til kvartfinale i Mesterligaen uten hjelp av andre.

Men: Selv om termometerne i Istanbul viser norsk sommer, så viser kalenderne november. Og det merkes i kropper som har spilt tøffe fotballkamper siden påske.

- Jeg kjenner slitasjen. Spesielt i føttene, sier Roar Strand.

Erik Hoftun må også piske kroppen ekstra fram mot kampstart i kveld.

- Jeg er temmelig stiv i leddene, ja, innrømmer han.

Stiv og støl

- Men får vi et døgn på oss, så skal vi nok være rimelig klare, legger han til.

Rushfeldt har den samme forventningen til en natt i oversvømmende dun:

- Jeg er litt stiv og støl. Men i morgen er det bra, sier han noen timer før leggetid.

Og Rushfeldt har nesten uten unntak vært en mann å stole på denne sesongen.