Tre stjerners drømmeåpning

Henke Larsson (32), Freddy Ljungberg (27) og Zlatatan Ibrahimovich (22) er Sveriges tre store stjerner. I går scoret de alle sammen.

LISBOA (Dagbladet): Sverige hadde satt forventningskjelen på sterk varme før de dro til Portugal. I natt kokte den over etter festen mot Bulgaria. For det var ikke bare stjernene som leverte i går kveld. Ni minutter før slutt kom selvfølgelig Marcus Allbäck, det svenske landslagets mest målfarlige mann (17 scoringer på 38 kamper) inn på banen også.

Og rundet av festen til 5-0.

Henke Larsson forlot Celtic i mai etter, og hold deg fast nå, 242 scoringer på 312 kamper for den katolske og stripete klubben.Statistikken er like unik som den er voldsom, men likevel har ikke Henke Larsson - om vi skal tro ham - et konkret framtidstilbud på bordet.

-  Jeg har ikke anledning til å tenke på det nå, sier Henke Larsson.

-  Men ja - det finnes ikke noe tilbud.

-  Og hvis det ikke kommer noen så slutter jeg med fotball.

Ferdigscoret for Freddy

Fredrik Ljungberg gjorde 1-0 til Sverige i en tung periode før pause. Sjøl om det bare var hans fjerde mål på 40 landskamper så kunne han ikke unngå å score. For Zlatan Ibrahimovich gjorde det lettere enn lettest da han dyttet ballen inn foran det åpne bulgarske målet.

Til svensk pusterom.

Resten - før Zlatan fikk sin velfortjente scoring på straffe til 4-0, og Allbäck gjorde et scoringsinnhopp som han har gjort til en vane - handlet det om Henke Larsson

Zlatan stoppet hat-trick

Han gjorde 1-0 til 3-0 uten at bulgarerne var i nærheten av å kunne gjøre noe med det.

Men det kunne vært tre. Om ikke Zlatan Ibrahimovich hadde sagt at han ville ta straffesparket.

-  Zlatan vile ta den, sier Henke.

-  Jeg hadde ikke noe problem med det. For det er fint at han fikk en scoring han også.

Bedt om å passe seg

Sverige som nasjon er garantert i fotballekstase etter denne kanonseieren i EM-åpningen. Men innenfor det svenske laget er det nøkternheten som rår. Hvilket Henke Larsson presiserte i går kveld.

-  Vi vant stort, men vi fikk ikke mer enn tre poeng, sier han.

-  Hvilket selvfølgelig var viktigst. Men vi er ikke i kvartfinalen ennå - vi trenger fler poeng. Og derfor blir det allerede i morgen fullt trøkk og fokus på den jobben som venter mot Italia.

-  Det er ikke vanskelig å være trener når du har en spiller som Henke Larsson, sier Lars Lagerbäck - en av Sveriges to trenere.

-  Og hadde jeg vært klubbtrener et sted der ute ville jeg avgjort ha prøvd å skaffe meg Henke. Så jeg er overrasket over at han ikke har noen tilbud.

HISTORISK FOTNOTE: Sverige slo Bulgaria 4-0 i bronsefinalen i USA-VM for 10 år siden. Men resultatene kan ikke sammenliknes - før medaljekampen i Amerika hadde bulgarerne vært på fest i tre dager etter at de tapte semifinalen.

TRE KRONOR: Sveriges tre største fotballstjerner slo til samtidig - og da sørget svenskene for en av de største seirene i EM-historien. Zlatan Ibrahimovic (i midten), Fredrik Ljungberg og Henke Larsson (t.h).