Tre strake for Rosenborgs nye kraftspiss

Knuste Aalesund.

• RBK - Aafk 3-0

LERKENDAL (Dagbladet) Thomas Malec er 21 år, 199 cm høy og full av muskler. I de to forrige kampene mot Bodø/Glimt og Haugesund har han kommet inn og scoret. I kveld spilte han fra start, og scoret igjen. Tre strake kamper med scoring viser at Rosenborg kan ha funnet spissen de trenger på topp i 4-3-3. Han kan nesten ikke engelsk, og skjønner ikke norsk. Men på banen gjør slovaken seg forstått gjennom hard jobbing og en kropp det er vanskelig å beseire i dueller.

- Det føltes veldig bra, spesielt siden jeg var innbytter. Det er alltid fint å score når man er forsvarer, men det også veldig viktig å holde nullen fordi vi har ikke klart det mange ganger i det siste, sa målscorer Eyjolfsson til TV 2 etter kampen.

Mot Aalesund startet Rosenborg best og tok tidlig ledelsen etter et flott angrep startet av finnmarkingene Tore Reginiussen og Morten Gamst Pedersen. Et par trekke senere hoppet samme Pedersen over ballen slik at Mike Jensen kunne dundre inn 1-0 fra 18 meter.

- Det var en fortjent seier, selv om kanskje sjansestatistikken var jevn. Rosenborg er god til å få laget inn i sitt spor, sa Aafk-trener Jönsson.

Aalesund nære Men etter dette var Rosenborg heldig som ikke slapp inn mål i den første omgangen. Aalesund hadde mye ball, og kom etter hvert til store muligheter. Tre ganger var gjestene nær ved å sette inn 1-1, men i stedet var det Rosenborg som økte ledelsen tre minutter før pause. Mix slo corner fra høyre, en corner som gikk over alle og bak til Tore Regiuniussen på hjørnet av 16-meteren. Midtstopperen sendte avgårde et skudd som hadde gått langt utenfor, men innbytter Holmar Ørn Eyjolfsson brøt ballbanen og bredsidet rolig inn 2-0.

Malec punkterte Like etter kunne vertene gått opp til 3-0, men Sten Grytebust reddet mesterlig da Riku Riski kom alene gjennom etter en hurtig Rosenborg-overgang.

Etter pause tok det bare fire minutter før Rosenborg punkterte kampen da Tore Reginiussen først hadde først en kjempesjanse som ble slått til corner av Grytebust. Mix slo corneren presis, og Tomas Malec fikk revet seg løs på første stolpe og headet hardt i mål.

Resten av kampen ble et pliktløp for å berget hjem poengene som sendte Rosenborg tilbake til 3. plass på tabellen. Aalesund var riktignok nær et par ganger, men fikk aldri ballen i mål bak en god Daniel Örlund i Rosenborg-målet.
PS! 16 år gamle John Hou Sæter debuterte i serien for Rosenborg. Stortalentet er født 13. januar 1998 og fikk spille de siste åtte minuttene mot Aalesund.