Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tre strake VM-seirer for curlinggutta

De norske curlinggutta har full pott etter tre VM-kamper og 8-4-seier mot Japan søndag kveld. Steffen Walstads lag håper å gjøre det bedre enn i fjor.

GOD START: Steffen Walstad og det norske curlinglaget i VM gjør det bra. Foto: Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP
GOD START: Steffen Walstad og det norske curlinglaget i VM gjør det bra. Foto: Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er annet år på rad at Walstad og hans mannskap representerer Norge i curling-VM. For ett år siden endte de på åttendeplass i debuten.

Etter åpningsseieren mot Italia gjorde Norge kort prosess med Tyskland. Norge tok ledelsen 4-0 etter to runder, og Tyskland takket for seg etter runde sju på stillingen 8-2.

Deretter ble Japan slått 8-4. Norge står dermed med tre strake seirer. Det samme gjelder for Sverige og Sør-Korea.

Kampen mot Japan ble som ventet komfortabel for det norske laget. Japan er eneste lag som har tre strake tap i turneringen.

Etter fem omganger utlignet japanerne til 3-3, men derfra og ut tok Norge kontroll. På stillingen 8-4 før tiende og siste omgang ga Japan opp.

Lørdag fikk det norske laget en fin start. Italia ble nedsablet mellom sjette og åttende omgang. Da gikk Norge fra å ligge under 2-4 til å lede 10-4. Italia måtte til slutt gi opp og takke for kampen.

– Det er alltid godt å starte med en seier. Vi spilte godt stort sett hele veien. Jeg mener vi er mye bedre forberedt i år enn i fjor. VM er betraktelig tøffere enn alle andre turneringer, sa Walstad om mesterskapets første seier.

I tillegg til Walstad som skip består det norske VM-laget av Magnus Vågberg, Magnus Nedregotten og Markus Høiberg, mens Steffen Mellemseter er med som reserve. Oppdalslaget ble ikke tatt ut til OL i Pyeongchang. Der fikk Thomas Ulsrud og hans lag sjansen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!