GOD START: Steffen Walstad og det norske curlinglaget i VM gjør det bra. Foto: Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP
GOD START: Steffen Walstad og det norske curlinglaget i VM gjør det bra. Foto: Jonathan Hayward/The Canadian Press via APVis mer

Tre strake VM-seirer for curlinggutta

De norske curlinggutta har full pott etter tre VM-kamper og 8-4-seier mot Japan søndag kveld. Steffen Walstads lag håper å gjøre det bedre enn i fjor.

Det er annet år på rad at Walstad og hans mannskap representerer Norge i curling-VM. For ett år siden endte de på åttendeplass i debuten.

Etter åpningsseieren mot Italia gjorde Norge kort prosess med Tyskland. Norge tok ledelsen 4-0 etter to runder, og Tyskland takket for seg etter runde sju på stillingen 8-2.

Deretter ble Japan slått 8-4. Norge står dermed med tre strake seirer. Det samme gjelder for Sverige og Sør-Korea.

Kampen mot Japan ble som ventet komfortabel for det norske laget. Japan er eneste lag som har tre strake tap i turneringen.

Etter fem omganger utlignet japanerne til 3-3, men derfra og ut tok Norge kontroll. På stillingen 8-4 før tiende og siste omgang ga Japan opp.

Lørdag fikk det norske laget en fin start. Italia ble nedsablet mellom sjette og åttende omgang. Da gikk Norge fra å ligge under 2-4 til å lede 10-4. Italia måtte til slutt gi opp og takke for kampen.

– Det er alltid godt å starte med en seier. Vi spilte godt stort sett hele veien. Jeg mener vi er mye bedre forberedt i år enn i fjor. VM er betraktelig tøffere enn alle andre turneringer, sa Walstad om mesterskapets første seier.

I tillegg til Walstad som skip består det norske VM-laget av Magnus Vågberg, Magnus Nedregotten og Markus Høiberg, mens Steffen Mellemseter er med som reserve. Oppdalslaget ble ikke tatt ut til OL i Pyeongchang. Der fikk Thomas Ulsrud og hans lag sjansen.

(NTB)