Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League

Tre superviktige poeng til Newcastle

Etter mange måneder uten seier på hjemmebane, kunne endelig Newcastle slippe jubelen løs mot Manchester United.

Endelig seier: Newcastle kunne endelig slippe jubelen løs etter seier mot Manchester United. Matt Ritchie ble matchvinner og scoret kampens eneste mål. Foto: NTB Scanpix
Endelig seier: Newcastle kunne endelig slippe jubelen løs etter seier mot Manchester United. Matt Ritchie ble matchvinner og scoret kampens eneste mål. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):

Newcastle–Manchester United (1–0)

Newcastle trenger sårt poeng om de skal få fornyet kontrakt i Premier League. Gjestene fra Manchester trenger poeng for å befeste sin posisjon på tabellen.

Hjemmelaget åpnet godt og hadde et par gode sjanser i åpningsminuttene. Allerede etter fem minutter spilt kom kampens første store sjanse til hjemmelaget, men en god David de Gea leverte en praktredning.

Manchester United våknet ikke før midtveis i første omgang, men leverte noen store muligheter i det siste kvarteret før pause. Etter 36 minutter burde Martial scoret kampens første mål da han får en stikker fra Matic. Franskmannen kom alene med keeper, men maktet ikke å sette ballen i mål.

Fem minutter før pause ropte Newcastle-spillerne på straffe. Smalling felte Gayle på hjørnet av 16-meteren, men dommeren lot være å blåse. De siste minuttene ble styrt av bortelaget. Det blir derimot ingen scoringer på noen av lagene før pause.

Annullert scoring

Det tar ikke lang tid før lagene er ute på banen igjen før United begynner å presse på for en scoring. Etter 53 minutter setter Lukaku ballen i mål, men scoringen ble annullert for dytt i feltet og det endte med frispark for Newcastle.

Nysigneringen Alexis Sánchez leverte en meget god kamp og hadde flere store sjanser til å score. Etter 57 minutter brenner chileneren en gigasjanse. Han skal bare sette ballen inn i det åpne målet, men somler litt i det han skal skyte. Lejeune rekker å komme seg på riktig side og får blokkert ballen.

Mål til hjemmelaget

Etter periode med press fra bortelaget får Newcastle frispark som lempes inn i 16 meteren. Etter en fin flikk fra Gayle setter Matt Ritchie ballen i mål og sender hjemmelaget i ledelsen til stor jubel fra hjemmefansen.

United forsøker å trykke på, men Newcastle forsvaret jobber knallhard. Etter 77 minutter burde bortelaget satt ballen i nettet etter to store dobbeltsjanser, men hjemmelagets spillere kjemper iherdig og får blokkert det som kommer av sjanser.

Manchester-spillerne ble mer og mer frustrert i sluttminuttene. Etter fire hektiske tilleggsminutter kunne Newcastle slippe jubelen løs og tar dermed tre viktige poeng i kampen om å overleve i Premier League.

Roser Newcastles innsats

Manchester United-manager José Mourinho var mest interessert i å rose Newcastle framfor å snakke om prestasjonen til eget lag.

De kjempet som dyr, og jeg håper de tar det som en kompliment. Fotballguden var på deres side, så ingenting ville seg for vår del. Newcastle ga alt de hadde, sa portugiseren til Sky Sports.

Dermed fortsetter Mourinhos dårlige statistikk på St James' Park.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!