Tre svar fra Michael Owen

Michael Owen er tilbake med et brak. Tre mål stoppet kjeften på alle som har tvilt på målteften hans.

For etter tre mål i går, har vi garantert mer i vente fra 22-åringen som ble kåret til Europas beste fotballspiller i 2001. I går påførte han egenhendig Manchester City deres første hjemmetap på 25 kamper.

Dermed er Owen kvitt statistikk-spøkelset som har hengt over ham:

  • Ni kamper uten spillemål.
  • To misbrukte straffespark.
  • 43 skuddforsøk og ett mål - på straffe.

Allerede etter tre spilte minutter på Maine Road kom Owen alene gjennom med Peter Schmeichel. Dansken parerte til corner. Men City-forsvaret rotet det til etter hjørnesparket, og ballen havnet i beina på Michael Owen, som banket den i nettet fra tre meters hold.

Gavepakke

City-manager Kevin Keegan fortvilte over gavepakken til Liverpool-spissen:

- Hvis jeg hadde spilt ni kamper uten scoring, ville jeg ønsket meg en sjanse som den. Selv i en alder av 51 år tror jeg jeg skulle klart å score der. Hvis jeg hadde misset hadde det vært krise, sier Keegan.

Om Owen sjøl eller resten av klubben var mest takknemlige for gaven, er ikke godt å si.

- Fysioterapeuten, massøren og hele trenerteamet hadde vært på banen - om vi hadde lov - da han scoret det første målet, sier manager Gerard Houllier.

I stedet kom Owen en tur bortom benken.

- Han signaliserte til meg at han visste jeg hadde tro på ham, sier Houllier.

Ingenting å bevise

Beskjedne Owen vil neppe buse ut med motangrep mot kritikerne. I stedet får han hjelp av Houllier:

- Det gode er at Michael Owen er ekstremt sterk mentalt og tåler mye. Du går gjennom vanskelige perioder som spiss. Hvis han hadde scoret i en tidligere kamp, ville han trolig vært på høyden for lengst, men han trenger ikke å bevise noe for noen.

Det andre målet var en klassisk Owen: Steven Gerrard spilte ballen inn i rommet bak City-forsvaret. Owen parkerte all motstand og møtte igjen den fryktinngytende keeperdansken i stjerneformasjon. En situasjon som kan skremme målkåtheten av de fleste, og særlig en spiss i motgang.

Men i går var Owen kvitt alle sperrer og plasserte ballen kaldt til side for Schmeichel.

Sannspådd Riise?

Gerrard sto også bak pasningen da Owen satte punktum for sin personlige maktdemonstrasjon. Kinesiske Sun Jihai er trolig svimmel ennå etter Owen-finta han gikk på, og Schmeichel var sjanseløs på skuddet som presset seg inn via stanga.

Dermed er Sparta Moskva advart. De kommer til Anfield onsdag, og får garantert merke at Owen har funnet igjen tryggheten. Som John Arne Riise sa til Liverpoolfc.tv fredag:

- Michael er en av de beste spissene i verden, og jeg kan fortelle dere at så snart han scorer ett, vil han score ett, to eller tre i hver eneste kamp han spiller.

  • Sjøl spilte Riise hele kampen som venstreback i går, ettersom Djimi Traore gikk inn som midtstopper for en skadd Stephane Henchoz.
1, 2 OG 3: Så blir glad blir en spiss når det endelig løsner etter måltørke.