Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tre tastetrykk på Instagram var nok til å skape uro i Barcelona

Så stor makt har Lionel Messi.

MAKTKAMP: Lionel Messi ønsker forandringer i Barcelona-ledelsen. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE/NTB Scanpix
MAKTKAMP: Lionel Messi ønsker forandringer i Barcelona-ledelsen. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det skapes mange overskrifter i fotballklubben Barcelona om dagen. Tidlig mandag ble det klart at klubbdirektør Andoni Zubizarreta fikk fyken, og like etterpå kunngjorde klubblegenden Carles Puyol at også han var på vei ut porten på Camp Nou.

Det største snakkisen var likevel ryktet om at superstjerna Lionel Messi skal være misfornøyd med tingenes tilstand, og at Chelsea vil forsøke å hente argentineren for om lag 2,3 milliarder norske kroner.

Ryktene tok fyr da Lionel Messi tok fri fra trening etter det forsmedelige tapet mot David Moyes og Real Sociedad, hvor han også startet på benken. I stedet benyttet superstjernen tiden til å følge Chelsea FC på bildetjenesten Instagram, i tillegg til Chelsea-spillerne Thibaut Courtois og Filipe Luis.

Ikke frieri Det var nok mange Chelsea-supportere som hadde våte drømmer om Lionel Messi på Stamford Bridge iført den blå drakta, men de fleste som følger Barcelona tett er skjønt enige om at det det Messi gjorde ikke er noe frieri til London-klubben.

- Han gjør et fint pr-stempel ved å trykke på tre knapper. Det er slik det fungerer i dag. Det er med på å fyre opp under bålet, sier C More-ekspert Petter Veland til Dagbladet.

Han ser ingen grunn til at Lionel Messi skal dra. For å sette det på spissen: Petter Veland tror det er større sjanse for at Emile Heskey blir Chelsea-spiller.

Det er liten tvil om at Lionel Messi har stor makt i den katalanske klubben. En spiller som har blitt kåret til verdens beste spiller har lov til å stille krav, mener eskperten.

- Messi håper det blir forandringer nå. Han sier ikke noe som er et direkte stikk mot styret. Det er en dårlig skjult måte å vise missnøye på. Det er en fin måte å legge ytterligere press på ledelsen.

Problemer over tid Veland tror at det var tilfeldig at Messi valgte dagen etter et ligatap med å vise sin missnøye. Han tror imidlertid ikke det var tilfeldig at han gjorde det samme dag som Andoni Zubizarreta fikk sparken, og klubblegenden Carles Puyol sa opp jobben.

- Hovedproblemet til Messi over tid er måten klubben har blitt styrt på. Det er ganske mye som viser at han vært misfornøyd over tid, sier Veland, som ikke tror manager Luis Enrique er hovedproblemet i argentinerens øyne.

Det er ingen hemmelighet at klubbpreisdent Josep Maria Bartomeu ikke har noen høy stjerne hos Barcelona-fansen. Sparkede Andoni Zubizarreta hevder blant annet at Bartomeu er hovedgrunnen til at Barcelona ikke får handle spillere i 2015. Radiostasjonen RAC1 hevder at Barcelona-styret har innkalt til et krisemøte i morgen.

- Jeg håper Bartomeu jobber såpass mot strømmen at han skjønner alvoret i situasjonen. At han må innstille til presidentvalg allerede til sommeren (skal opprinnelig være presidentvalg i 2016, journ.anm.). Vil han klubbens beste, så gjør han det, sier Veland.

Maktkamp Petter Veland tror vi bare har sett toppen av isfjellet i denne saken. Han påpeker at det har vært ulmende tendenser i klubben over tid. Slike ting har en tendens til å blusse opp når det ikke går så bra sportslig sett.

Og vi har tidligere sett at Lionel Messi er en mann som får det som han vil.

Han var blant annet sterkt delaktig i utvelgelsen av den forrige manageren Gerardo Martino, som er en god venn av Lionel Messis far, Jorge. Begge kommer fra den argentinske byen Rosario.

Det ble også hevdet at Messi kjempet en desperat maktkamp for å få ut Pep Guardiola, som han knapt snakket med de siste seks månedene spanjolen ledet Barcelona. Den svenske treneren Hans backe kom blant annet med en historie som ga lytterne hakeslepp.

På kant med stjerner I tillegg har det vært flere historier om hvordan Lionel Messi har havnet på kant med andre stjerner i klubben. Han var nærmest ikke på talefot med Zlatan Ibrahimovic da svensken spilte i klubben.

Messi langet også ut mot klubbens økonomiske visepresident Javier Faus.

- Faus er en person som ikke kan noe om fotball, men som ønsker å drive Barcelona som en business, uttalte Messi til radiokanalen RAC1, gjengitt av blant andre Goal.

Bakgrunnen var Faus' uttalelse om at det ikke var nødvendig å gi Lionel Messi en ny og forbedret kontrakt hver sjette måned.

- Det skulle bare mangle at Lionel Messi har makt. Barcelona uten Messi er en annen fotballklubb. Han er en spiller som stiller voldsomme krav til seg selv og omverden. Hvis han føler at han ikke får ut sitt potensiale, så viser han sin missnøye, sier Veland.

Veland viser til at det har vært tre personalhistorier siden han kom til Barcelona i 2000. Han syns ikke Messi setter seg selv høyere enn klubben, og tror argentineren har flere lagkamerater i ryggen i denne saken.

Misfornøyd spillergruppe Den spanske radiostasjonen Cope melder at nesten hele spillergruppa er missfornøyd med manager Luis Enrique. Petter Veland åpner derfor for muligheten til at vi får se et vaskeekte mytteri i ligakampen mot Atlético Madrid søndag.

- Med mytteri mener jeg en spillergruppe som underpresterer med vilje for å fjerne ledelsen. Det er lov å spekulere i det når en så seriøs kilde som Cope hevder at hele troppen er misfornøyd. Samtidig er det slik at om de skulle legge seg, så fragir de seg selv en prosentvis sjanse til å bli seriemester. Men det er en ekstra grunn til å se kampen på søndag, sier Veland.

Barcelona - Atlético Madrid kan du følge i Dagbladets Fotballstudio søndag.