Tre tekstmeldinger og en tung Carew-debut

John Carew har spilt sin første halvtime for Stoke. Det var så vi knapt merket det.

I NY DRAKT: John Carew fikk en halvtime mot Fulham. Det ble tap.Foto: SCANPIX/AP/Tom Hevezi
I NY DRAKT: John Carew fikk en halvtime mot Fulham. Det ble tap.Foto: SCANPIX/AP/Tom HeveziVis mer

Oslo - lørdag 22. januar

- JEG HAR HATT en halv trening med dem så ikke forvent for mye om jeg kommer inn, sa John Carew på telefonen fra London fredag kveld. Det beste jeg kan si etter de første sparkene for Stoke er at gutten vet hva han snakker om. Men det var ikke John som var problemet mot Brede Hangelands Fulham på Craven Cottage — det var den nye arbeidsgiveren.

Hva er det egentlig som feiler direkte og tungtspillende Stoke utenfor Britania?

LANDSLAGSPISSEN VÅR ER i hvert fall i gang i en klubb der han er ønsket og det er kveldens gode nyhet. John har fått det akkurat som han ønsket — en godt betalt utlånsavtale som opprettholder Bosman-statusen inn mot sommerens overgangsvindu, i tillegg til at han slipper å gå rundt og irritere seg over Gerard Houllier. Bedre blir det ikke når du har prioriteringene dine klare og tenker som John. Eller som han sa da han tok kontakt etter at formalitetene var over og laget hadde kommet seg til London fredag kveld:

- Det er ikke akkurat noen ulempe, nei.

PS! (For de (faste) røde leserne): Tre tekstmeldinger fant sin naturlige vei fra United-autismens hovedkvarter denne ettermiddagen. Den første sa "Berba!", den andre "Dobbel gullgutt!" og den tredje — mottatt før John Carew hadde entret Craven Cottage — formidlet budskapet "Og da regner jeg med at det blir stille i fjøset en god stund framover." Han er høyt oppe nå, den godeste Sigve K. Men jeg kan ikke love noe, målene kom tross alt mot Birmingham på Old Trafford.

Ja, tre mål er tre mål.

Hvilket er mange.

Men jeg velger fortsatt Tevez foran Berbatov.

Alle dager.

HATTRICKSTER: Manchester Uniteds Dimitar Berbatov.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
HATTRICKSTER: Manchester Uniteds Dimitar Berbatov.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer