Tre ting gjør at van Gaal kan glise. En annen bør uroe

United slo Wolfsburg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

• Manchester United - Wolfsburg 2-1 (1-1)

(Dagbladet): De engelske Champions League-deltakerne har hatt en katastrofal start på turneringen, men i kveld tok Manchester United en viktig seier etter å ha ligget under hjemme mot tyske Wolfsburg.

Det var ikke engang spilt fire minutter da Daniel Caligiuri utnyttet at en grovt feilplassert Antonio Valencia opphevet offsiden, men før pause utlignet Juan Mata med et sikkert satt straffespark.

Etter spanjolens scoring ble Manchester United mer og mer dominerende. Derfor var det heller ikke ufortjent at Chris Smalling kunne skli inn seiersmålet åtte minutter ut i andre omgang, etter et fantastisk hælspark fra nevnte Mata.

- Du vet aldri hva Juan vil gjøre, han har den kvaliteten, så jeg gamblet bare. Jeg var på rett plass til å kunne sette den inn, forteller Smalling til Viasat om Matas forarbeid.

Plass til bekymring Med seieren plasserer Louis van Gaals menn seg på delt førsteplass i gruppe B, med tre poeng. Det er like mange som både Wolfsburg, CSKA Moskva og PSV har etter to spilte runder.

Det gjør at Manchester United-manageren kan glise. Det samme bør han gjøre over prestasjonene til Mata og nyinnkjøpte Anthony Martial. Begge var glitrende og viste igjen tegn på at de kan bli svært verdifulle for laget denne sesongen.

Det samme kan ikke sies om Valencia. Etter at Luke Shaw brakk foten i 2-1-tapet for PSV i Champions League-debuten, har United hatt et problem på backplass. I kveld flyttet van Gaal formsterke Matteo Darmian over på venstresiden av forsvaret, mens Valencia ble brukt på høyre.

Det gikk alt annet enn bra. Valencia må ta Wolfsburgs scoring på sin kappe, og spilte heller ingen god kamp før øvrig. Det syntes heller ikke van Gaal, som erstattet ecuadorianeren med Ashley Young i pausen.

Opptur for Manchester-lagene Problemet på backplass er noe van Gaal må adressere i tiden som kommer. Kanskje blir den endelige løsningen å flytte Daley Blind ut på venstre back, Darmian tilbake på høyre og bruke skadeplagede Phil Jones i midtforsvaret sammen med målscorer Smalling.

Uansett hvordan Uniteds bakre firer blir seende ut, kan de som liker engelsk fotball glede seg over suksessen Manchester-lagene opplevde i kveld.

Premier League står nemlig i fare for å miste den fjerde plassen i Champions League hvis ikke resultatene forbedrer seg i tiden som kommer. Derfor hjalp det at også City vant borte mot Borussia Mönchengladbach, etter at Sergio Agüero satte inn 2-1 på et straffespark helt på tampen.

- Jeg er fornøyd med innsatsen til laget og at spillerne ser ut til å ønske å forbedre seg. Det er bra for nivået vårt nå er fremdeles ikke godt nok til å vinne Champions League, men vi er med i kampen, sier van Gaal til Viasat og smiler.

- Jeg håper at vi bare vil bli bedre og bedre i tiden som kommer. Vi visste hvor viktig denne seieren var, sier Smalling.

Det håper også forsvarskollega Blind.

MATA-MAGI: Juan Mata spilte en meget god kamp for Manchester United. Foto: Scanpix
MATA-MAGI: Juan Mata spilte en meget god kamp for Manchester United. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg syns kampen var vanskelig. I første omgang skapte vi mange sjanser etter 0-1, og det var fint å score før pause. Vi spilte god fotball før hvilen, men etter 2-1-målet vårt åpnet kampen seg opp. Wolfsburg la om til to spisser på topp, noe som gjorde det vanskeligere for oss. Men innsatsen var der, noe som var viktig, sier nederlenderen til Viasat.

Slik stilte lagene:

Man. Utd (4-2-3-1): De Gea - Valencia, Smalling, Blind, Darmian - Schneiderlin, Schweinsteiger - Mata, Rooney, Memphis - Martial.

Wolfsburg (4-2-3-1): Benaglio - Träsch, Naldo, Dante, Rodriguez - Guilavogui, Arnold - Caligiuri, Kruse, Draxler - Bas Dost.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer