VARSLING:  Generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund forteller at det finnes et eget varslingssystem når spillere i Norge får forespørsler om kampfiksing. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VARSLING: Generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund forteller at det finnes et eget varslingssystem når spillere i Norge får forespørsler om kampfiksing. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Tre Tippeliga-spillere har fått tilbud om kampfiksing

- Jeg fikk en mistenkelig melding på Facebook i fjor.

Tre spillere i eliteserien i fotball for menn har fått forespørsler om kampfiksing, viser en undersøkelse i VG.

I en spillerundersøkelse VG har gjort i samarbeid med Norske idrettsutøveres sentralorganisasjon (NISO), har 134 spillere besvart spørsmålet «Har du noen gang blitt tilbudt penger for å manipulere et resultat?».

131 svarer nei, mens tre sier ja.

- Jeg fikk en mistenkelig melding på Facebook i fjor, der det sto noe om at jeg kunne tjene penger på å fikse et resultat. Jeg rapporterte det som «spam» og svarte aldri, sier den ene spilleren, som ikke ønsker å stå fram med navn, til VG.

En annen toppspiller forteller at han har fått lignende forespørsler flere ganger.

- Men jeg aner ikke hvor seriøst det var. Jeg har aldri svart på sånne, og du får mye rare henvendelser på Facebook. Og det var for en del år siden, sier han.

Generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund forteller at det finnes et eget varslingssystem når spillere i Norge får slike forespørsler.

- Det er bedre å si fra én gang for mye enn én gang for lite. Det gjelder å si fra til sin nærmeste overordnede. Pluss å være obs på småting. Vi jobber tett med politiet og har en konstant dialog der, sier Siem til VG.

(NTB)