Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håvard Holmefjord Lorentzen nære pallplass

Tre tusendeler skilte Holmefjord Lorentzen fra pallplass

Håvard Holmefjord Lorentzen ble nummer fire på 500-meteren under verdenscupen på skøyter i tyske Erfurt fredag. Pallen glapp med minste margin.

SKØYTER: Håvard Holmefjord Lorentzen var nære pallplass i verdenscupen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
SKØYTER: Håvard Holmefjord Lorentzen var nære pallplass i verdenscupen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lorentzen ble klokket inn til 35,10 og fikk samme tid som Artjom Kuznetsov på tredjeplass. Nordmannen var imidlertid tre tusendeler bak russeren og måtte dermed ta til takke med den sure fjerdeplassen.

Opp til russiske Pavel Kulizjnikov på toppen av resultatlistene skilte det heller ikke mer enn sju tideler. Annenplassen på distansen gikk til nederlandske Michel Mulder.

Henrik Fagerli Rukke ble nest beste nordmann på 13.-plass med tiden 35,47.

På kvinnenes 500 meter ble det femteplass til Hege Bøkko. Tiden 38,36 var et drøyt halvsekund svakere enn vinneren Karolina Erbaova fra Tsjekkia.

Tidligere på dagen i Erfurt var Simen Spieler Nilsen raskest av samtlige i B-gruppa på 1500 meter.

24-åringen fra Arendal ble klokket i mål til 1.47,81. Dermed hadde han 41 hundredeler til gode på canadiske Ted-Jan Bloemen, som fulgte nærmest nordmannen på resultatlista.

I B-gruppa på 500 meter ble det også norsk i toppen. Falken-løper Bjørn Magnussen ble nummer tre etter å ha fått opp tiden 35,84. Foran seg på resultatlista hadde han nederlandske Kjeld Nuis (35,36) og australske Daniel Greig (35,62).

På kvinnenes 1000 meter gikk Anne Gulbrandsen inn til femte beste tid i B-gruppa med 1.20,59. Eidsvold-løperen var slått med drøye tre sekunder av vinneren, russiske Daria Kasjanova. Hun ble klokket inn til 1.17,52.

Martine Ripsrud ble nummer ti med 1.21,67.

På 500-meteren ble Ripsrud nummer sju i B-gruppa, mens Gulbrandsen endte fire plasser lenger ned på resultatlista. Duoen fikk notert tidene 39,85 og 40,64.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!