OG HER AVGJØRES KAMPEN: Geoff Hursts 3-2-mål mot daværende Vest-Tyskland er kontroversielt den dag i dag. Nå viser det seg også at tre av de vesttyske spillerne var dopet under mesterskapet, skriver Der Spiegel.Arkivfoto: AP/Scanpix
OG HER AVGJØRES KAMPEN: Geoff Hursts 3-2-mål mot daværende Vest-Tyskland er kontroversielt den dag i dag. Nå viser det seg også at tre av de vesttyske spillerne var dopet under mesterskapet, skriver Der Spiegel.Arkivfoto: AP/ScanpixVis mer

- Tre tyskere dopet i VM i 1966

Flere kontroverser dukker opp etter Englands eneste mesterskapsgull.

Tre av Vest-Tysklands spillere testet positivt på det forbudte stoffet efedrin i forbindelse med fotball-VM i 1966, ifølge Der Spiegel.

Det tyske bladet viser til et nylig oppdaget brev fra daværende medisinsk ansvarlige i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Mihailo Andrejevic skriver i brevet at tre ikke navngitte spillere i det vesttyske laget hadde testet positivt.

Brevet var stilet til den tyske friidrettslederen Max Danz i november 1966, flere måneder etter at England vant 4-2 over Vest-Tyskland i VM-finalen på Wembley.

Finaleseieren er kontroversiell den dag i dag, da Geoff Hurst fikk kreditert 3-2-målet etter et tverrliggertreff man fortsatt ikke kan enes om var over mållinja eller ikke.

Efedrin er et stimulerende stoff som blant annet finnes i forkjølelsesmedisin. Det er uklart om spillerne hadde brukt efedrin med vilje i prestasjonsfremmende øyemed eller om de hadde vært uforsiktige med bruk av forkjølelsesmedisin.

Ifølge det engelske fotballmagasinet FourFourTwo ble det internasjonale fotballforbundet Fifa gjort oppmerksom på dopingtestene i går, men sier at de ikke kjenner til saken eller kommer til å se nærmere på det.

(NTB)