Tre ut av troppen - to til skal ut

18 skal bli til 16

(Dagbladet.no:) Gunnar Pettersen reduserte i formiddag den norske landslagstroppen fra 21 til 18 spillere. Landslagstreneren skulle egentlig slanket troppen til 16 spillere, men trenger litt mer tid.

Målvakt Sindre Walstad, Lars Erik Bjørnsen og Thomas Skoglund blir hjemme når resten av laget reiser til Spania for to treningskamper til helga.Dermed er det bare Preben Vildalen (Sandefjord) igjen i troppen, som spiller i den norske eliteserien.

Kan velge fritt

De tre kampene i Kristiansund endte med én seier mot Qatar og en uavgjort og et tap mot Island. Nå har langslagsgutta fri i to dager, før de møtes i Oslo igjen - og så reiser videre til Spania for å spille to kamper mot de regjerende verdensmesterne.

Og da får vi også muligheten til å se et helt toppet landslag for første gang siden VM i fjor vinter. På grunn av skader og sykdom har ikke Pettersen kunnet velge fritt siden det.

Mot Spania er viktige Johnny Jensen trolig klar til kamp igjen.

Kan hente nye spillere

Spillerne som nå ble vraket, kan fortsatt få sjansen i EM.

Etter gruppespillet kan Pettersen bytte ut to spillere, og etter mellomspillet - hvis Norge fortsatt er med - kan han bytte ytterligere én spiller.

Men først skal Pettersen altså vrake to nye spillere, etter kampene mot Spania.

Debatt

Har Gunnar Pettersen plukket ut de beste spillerne?

FÅR FLERE SJANSER: Gunnar Pettersen vraket bare tre spillere i dag. Om ei uke må han si nei til to andre også.