Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tre utvist - Liverpool ute

Tre spillere fikk marsjordre i løpet av fem minutter da Arsenal søndag slo Liverpool 1-0 i FA-cupens 4. runde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en sømmelig 1. omgang, hvor Arsenal var best og tok ledelsen 1-0, steg temperaturen til uante høyder etter pause i den dramatiske 4. runde-kampen mellom de to gigantene i engelsk fotball.

Hjemmelaget måtte avslutte med ni spillere, men halte likevel i land seier og avansement.

Arsenal mistet to

Etter 67 minutter fikk Arsenals midtstopper Martin Keown marsjordre etter å ha tatt et godt tak i trøya til Michael Owen som siste mann.

Bare fire minutter senere måtte matchvinner Dennis Bergkamp også forlate banen etter en stygg stempling.

Og som om ikke det var nok, fikk også Liverpools Jamie Carragher minuttet etter rødt kort for å ha involvert seg i en diskusjon med rasende hjemmefans etter at Arsenal hadde fått sitt andre røde for dagen.

Strålende vinnermål

Etter de tre utvisningene prøvde og prøvde Liverpool, men Bergkamps strålende scoring knappe halvtimen ut i 1. omgang forble kampens eneste. Michael Owen fikk en kjempesjanse til å utligne for Liverpool på overtid, men Richard Wright i Arsenal-målet avverget også det siste forsøket fra landslagsspissen.

Arsenals vinnermål var en stilstudie verdt. Etter et elegant veggspill på venstrekanten slo Gianni van Bronchorst inn til Bergkamp, som kastet seg fram og styrte ballen i nettet bak en sjanseløs Jerzy Dudek i Liverpool-målet.

John Arne Riise spilte hele kampen på Liverpools venstre kant på midtbanen, og hadde også sjansen til å utligne for Liverpool med et frispark i 2. omgang. Det harde skuddet fra nordmannen ble blokkert av Arsenal-keeper Richard Wright, og Owen skjøt utenfor på returen.

(NTB)

Hele Norges coronakart