Tre Vålerenga-trenere må gå

- De er ikke syndebukker, sier Raymond Johansen.

(Dagbladet.no): Raymond Johansen bekrefter at trioen David Brocken (defensiv spillerutvikler), Mike Speight (offensiv spillerutvikler) og Truls Hallen (fysisk trener) har fått beskjed om at de er ferdige hos cupvinneren.

- Det er riktig at vi har bestemt oss for ikke å forlenge kontraktene deres, sier Johansen.

Dagbladet var i går i kontakt med Hallen og Speight. De ønsker ikke å kommentere prosessen. Raymond Johansen sier dette om hvordan trenerne reagerte da de fikk vite om avgjørelsen:

- Det er ingen som er glade for ikke å få være med videre. Men det var ventet at det ville komme raske avgjørelser på situasjonene deres, på grunn av kontraktene. Derfor ble det gjort nå, sier han.

Peker på finanskrisa

- Vi har tatt en gjennomgang av økonomien, slik alle topplag må gjøre. Vi har sett hvordan vi kan lage det mest effektivt totalt sett. Og dessuten hvordan vi kan dra nytte av å samarbeide med Valle treningssenter, som ligger vegg i vegg, forklarer Johansen.

Det at VIF må ta grep på grunn av økonomien, betyr imidlertid ikke at klubben ikke satser, understreker utvalgslederen.

- Men finanskrisa er nødt til å få konsekvenser for økonomien i alle store fotballklubber. Vi velger å se på det mer som en motivasjon, hvordan vi best håndterer den bobla der, sier Johansen.

TRE MÅ GÅ: Spillende manager Martin Andresen (lengst t.v.) presenterte Vålerenga Fotballs trenerteam foran 2008-sesongen. Videre f.v. står Tor Ole Skullerud, Johan Kaggestad, Truls Hallen, David Brocken, Gjermund Østby og Andrea Loberto. Hallen, Brocken og Mike Speight (ikke på bildet må nå gå fra klubben). Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
TRE MÅ GÅ: Spillende manager Martin Andresen (lengst t.v.) presenterte Vålerenga Fotballs trenerteam foran 2008-sesongen. Videre f.v. står Tor Ole Skullerud, Johan Kaggestad, Truls Hallen, David Brocken, Gjermund Østby og Andrea Loberto. Hallen, Brocken og Mike Speight (ikke på bildet må nå gå fra klubben). Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

- Dessuten er evalueringa 2008 også viktig. Det har jo ikke vært en optimal sesong.

- Blir ikke de tre trenerne gjort til syndebukker nå?

- Det er de selvfølgelig ikke. Det har de ingen grunn til å føle. De er tre utmerkede personer, og det er ikke deres ansvar at vi tok 30 poeng og tapte 12 kamper.

- Hva kan du si om framtida til de andre i trenerteamet - inkludert hovedtrener Tor Ole Skullerud og manager Martin Andresen?

- De fortsetter.

Tre Vålerenga-trenere må gå
LES MER I PAPIRUTGAVEN: - Noen luftslott sprekker fortere enn andre, skriver fotballekspert Morten Pedersen i sin kommentar til situasjonen.