Tre x Rogaland - Start må ha kvalik

Haugesund-Start 4-0/Bryne-Lyn 1-0. Mens Haugesund og Bryne jubler over opprykk til Tippeligaen, må Start ut i kvalifisering. Laget sviktet i går, og møter enten Vålerenga, Strømsgodset eller Skeid i to kamper om retten til å spille i Tippeligaen år 2000.

- Hvem vi møter i kvalifiseringen, er ett fett. Vi må bare takle det som kommer, sier Start-trener Jan Halvor Halvorsen til Dagbladet. I går ble laget hans utspilt i perioder.

- Haugesund var et mye bedre lag. Det var aldri tvil om utfallet. Etter uvær kommer det sol. Nå må vi bare nulle ut alt, og ikke la matchen i går ødelegge for de to viktige kampene som venter, sier Jan Halvor Halvorsen.

Mens Start-spillerne deppet etter kampen i går, feiret Bryne-gjengen opprykket til Tippeligaen med festmiddag på Jæren Hotell. Midtstopper Thomas Dahl ble den store helten på Bryne Stadion ved å score 1-0 målet i kampens siste minutt mot Lyn. Bryne er tilbake i toppserien etter 11 sesonger i 1. divisjon. Dermed blir Rogaland representert med tre klubber i neste års Tippeliga: Viking, Bryne og Haugesund.