MORO: Mark Roberts mener han gjør alt for moro skyld. Her er det David Beckham som flirer i det Roberts løper naken rundt på Santiago Bernabeu. Foto: REUTERS/Gustau Nacarino
MORO: Mark Roberts mener han gjør alt for moro skyld. Her er det David Beckham som flirer i det Roberts løper naken rundt på Santiago Bernabeu. Foto: REUTERS/Gustau NacarinoVis mer

Banestormeren Mark Roberts

Trebarnsfaren Mark (53) hevder han har gjort 568 nakenstunt: - Jeg stopper aldri

Mark Roberts snakker ut om sin noe spesielle hobby i et stort intervju med Sky News.

I kategorien «ikke så vanlige hobbyer» finner vi Mark Roberts (53) og hans forkjærlighet for å storme idrettsarrangementer. Naken sådan.

Roberts, fra Liverpool, hevder han har gjort et nakenstunt i så mange som 568 arrangementer verden over, blant annet Super Bowl, OL og Champions League.

Roberts kaller seg selv en «performance artist» i et stort intervju med Sky News. Der mimrer han blant annet tilbake til debuten i en rugbyturnering i 1993.

- Det er det mest frigjørende øyeblikket i livet mitt. Det var euforisk å løpe naken foran 65 000 mennesker. Reaksjonen fra publikum kommer jeg aldri til å glemme. Det er derfor jeg fortsatt holder på, 25 år seinere, sier Roberts.

Han sier han aldri kommer til å slutte med dette.

SNOOKER: Roberts dukket opp under VM-finalen i snooker i 2004. Foto: EPA/RUI VIEIRA
SNOOKER: Roberts dukket opp under VM-finalen i snooker i 2004. Foto: EPA/RUI VIEIRA Vis mer

Barnas reaksjon

SVØMME-VM: Her hopper han i bassenget under svømme-VM i 2003. Foto: REUTERS/Andrea Comas
SVØMME-VM: Her hopper han i bassenget under svømme-VM i 2003. Foto: REUTERS/Andrea Comas Vis mer

Han åpner også opp om familielivet og hva de synes om hans kjærlighet for å storme idrettsarrangementer uten en tråd på kroppen.

Roberts har tre voksne barn på 30, 25 og 21. De skal omsider ha godtatt farens hobby.

- Da de var tenåringer, kunne de se meg på TV og be meg om å kle på meg. De sa «alle vennene mine ser det på TV». Jeg spurte hva vennene tenkte, og de svarte «de elsker det», sier Roberts.

OL: Roberts med ballerinaskjørt under sprangridningen i OL i 2008. Foto: AFP PHOTO/DDP/DAVID HECKER
OL: Roberts med ballerinaskjørt under sprangridningen i OL i 2008. Foto: AFP PHOTO/DDP/DAVID HECKER Vis mer

Han fortsetter:

- Nå som de er eldre, elsker det. De vet akkurat hva det handler om, ren moro.

Roberts forteller også at han har vært forlovet i fire år. Den aktuelle kvinnen skal ha blitt gjort kjent med Roberts' ekstrajobb tidlig i forholdet. Overfor Sky News benekter 53-åringen at den noe spesielle hobbyen har påvirket noen av hans kjærlighetsforhold på en dårlig måte.

PÅ VEI UT: Roberts bæres vekk under Super Bowl i 2004. Foto: REUTERS/Ray Stubblebine
PÅ VEI UT: Roberts bæres vekk under Super Bowl i 2004. Foto: REUTERS/Ray Stubblebine Vis mer

Kollegaer

Bare i 25 av de nesten 600 tilfellene der han har stormet et idrettsarrangement, har det endt med arrestasjon. Etter en episode i Italia forteller han at han slapp unna dersom han forlot landet.

Men den mest kjente episoden fant sted under Super Bowl i 2004. Den gangen fikk han en bot på 1000 dollar, forteller han. Han skal også ha måttet møte i retten elleve ganger - og hevder han har blitt domfelt bare tre ganger.

Men Roberts er ikke den eneste som utøver dette faget. «Jimmy Jump» ble en kjent figur i sportsverdenen, da han stormet flere idrettsarrangementer. Men til forskjell fra Roberts gjør Jump det med klærne på.

«Jimmy Jump» heter egentlig Jaume Marquet Cot og er fra Catalonia i Spania. Blant hans mest kjente stunts var under EM-finalen mellom Portugal og Hellas i 2004, da han løp inn på banen og kastet et Barcelona-flagg i ansiktet på daværende Real Madrid-spiller Luis Figo. Etterpå kastet han seg inn i mål og ble ført bort av vaktene.

Han dukket også en gang opp på trening hos det norske landslaget, der han fikk en kald skulder fra John Arne Riise.