FOKUSERT: Expressens fotograf møtte en lite snakkesalig Petter Northug etter trening utenfor Trondheim i går ettermiddag. Nå handler alt om å finne tilbake til toppformen.Foto: Nils Petter Nilsson/Expressen
FOKUSERT: Expressens fotograf møtte en lite snakkesalig Petter Northug etter trening utenfor Trondheim i går ettermiddag. Nå handler alt om å finne tilbake til toppformen.Foto: Nils Petter Nilsson/Expressen Vis mer

Tredemølle-test avgjør Northugs comeback

- Planen er at han skal gå i Davos 11. desember.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Testing på tredemølle neste uke avgjør om Petter Northug kan være tilbake når han selv håper: Til verdenscuprennene i Davos 11. desember.

- Det er ikke bestemt om det blir Davos, men han er på veldig rett vei. Vi er optimistiske, sier sportslig leder i skiforbundet Vidar Løfshus til Dagbladet.

Han er med landslaget som skal gå verdenscup i Finland denne helga, mens trener Morten Aa Djupvik er hjemme for å bistå Northug.

Skal vurdere kroppens reaksjon
Sportssjef Åge Skinstad forteller at alle utøverne skal gjennom denne testen, som forøvrig gjennomføres jevnlig.

- Det er en helt standard kondisjonstest på tredemølle. Det er ikke en test av maksnivå, men det er for å se hvordan kroppen reagerer. Vi tester laktatnivå på forskjellige intensiteter, sier han.

- Det er en helt standardisert test som viser ståa for alle. Dersom man ikke er i form, så vil testen vise det, sier Skinstad til Dagbladet.

- Nå gjelder det for Petter å trene mye og ofte, for å si det sånn. Når han kjenner for det, vil han trene hardere, sier sportssjefen.

Dersom alt går som ventet rundt testen neste uke, går Northug den klassiske 15-kilometeren i Davos om drøye to uker.

- Det er planen, sier Vidar Løfshus.

Vanlig med ei uke i senga
Svenske Expressens bilder fra i går ettermiddag viser Petter Northug tilbake i full trening rundt hjemtraktene i Trondheim.

Samtidig følges nordmannen opp av et mannsterkt apparat, så han skal finne tilbake til rakettfarten i sporet.

- Jeg har også tidligere vært gjennom tilsvarende perioder som den siste uken, og det har stort sett gått veldig bra. Vi får hele tiden tett oppfølging fra så vel fysiologer, fysioterapeuter som leger, noe som har vært sterkt medvirkende til toppresultatene, sa Northug til NTB i går.

Etter spekulasjoner om at ski-VM på hjemmebane om tre måneder sto i fare, lød «faren over»-signalet tirsdag ettermiddag.

Vidar Løfshus mener situasjonen ikke har vært så dramatisk, og har hele tida vært optimistisk med tanke på skistjernas helse.

- Jeg er ikke så bekymret av natur. Det er vanlig at man må ta ei uke i senga av og til, sier han, og sikter til at både Bjørn Dæhlie og Thomas Alsgaard opplevde sykdom i sin tid som aktive.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer