Tredje NBA-tittel på sju år

San Antonio Spurs er tilbake på tronen i den amerikanske basketligaen NBA.

I den sjuende og avgjørende finalekampen natt til fredag, norsk tid, ble Detroit beseiret 81-74.

Spurs vant dermed den meget ettertraktede tittelen for tredje gang på sju år. Laget vant også i 1999 og 2003.

I fjor, derimot, var det Detroit Pistons som sikret seg troféet, og mange trodde historien skulle gjenta seg da laget kom tilbake etter å ha ligget under både 0-2 og 2-3 i kamper i finaledramaet.

Duncan i storslag

Men Spurs ville det annerledes i det sjuende møtet mellom duellantene, og detroniserte tittelforsvarerne. I det første finalespillet siden 1994 der det har vært nødvendig med sju kamper, viste laget størst stayerevne, anført av Tim Duncan.

Han noterte seg for 25 poeng i den avgjørende kampen og hadde 11 returer, og etterpå ble han kåret til NBA-sluttspillets mest verdifulle spiller. For tredje gang kunne han smykke seg med denne hederstittelen.

– Det er mange «mest verdifulle» på dette laget, men du verden for en ære det er å få dette troféet, sa frontfiguren beskjedent etter at thrilleren var over.

– Verdifull spiller

ELLEVILL GLEDE: Manu Ginobili (t. v.) og Bruce Bowen (t. h.) og resten av Spurs-spillerne med NBA-trofeet i natt. Foto: EPA/Scanpix
ELLEVILL GLEDE: Manu Ginobili (t. v.) og Bruce Bowen (t. h.) og resten av Spurs-spillerne med NBA-trofeet i natt. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Også argentineren Manu Ginobili spilte en sentral rolle da Spurs ga Pistons nådestøtet. Han sto for 23 poeng, hvorav en helt avgjørende tre-poenger bare noen minutter før slutt. Den ga Spurs en sju-poengsledelse, som holdt seg kampen ut.

– Ginobili er en meget verdifull spiller, som bare har vist noe av det han er god for. Han kommer til å fortsette å utvikle seg, og vi skal utvikle oss videre rundt ham, sa en overlykkelig Duncan om sin argentinske lagkamerat, som fra før har olympisk gull fra Aten i fjor i premiesamlingen.

Nå inneholder den enda et gjevt trofé. Ikke rart seiersjubelen kunne bryte uhemmet ut.

(ANB)