Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tredje største favoritt til å overta Fulham

Solskjær lanseres for flere engelske klubber.

ENGLAND NESTE?: Skal vi tro bookmakerne, er Ole Gunnar Solskjær så absolutt en av de heteste kandidatene om Fulham skulle finne på å bytte ut Martin Jol. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
ENGLAND NESTE?: Skal vi tro bookmakerne, er Ole Gunnar Solskjær så absolutt en av de heteste kandidatene om Fulham skulle finne på å bytte ut Martin Jol. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær er et hett navn på managermarkedet i England, på tross av Moldes 6. plass hele 19 poeng bak Strømsgodset i Tippeligaen.

Flere bookmakere rangerer 39-åringen som en av favorittene til å bli Brede Hangelands nye sjef i Fulham, allerede før nederlandske Martin Jol har mistet jobben.

To britiske bookmakere gir ni ganger pengene tilbake på Solskjær som manager på Craven Cottage. Også norske Comeon gir odds på Solskjær, han er tredjefavoritt med åtte i odds.

På Palace- og Newcastle-lister De to største favorittene i Storbritannia til å erstatte Jol er Roberto di Matteo (tidligere Chelsea-manager) og Rene Meulensteen (eks United-trener).

Solskjærs navn nevnes også i forbindelse med andre klubber i Premier League og The Championship. Dersom du setter en hundrelapp på at den tidligere United-spissen blir ny Crystal Palace-manager kan du ende opp med 5000 kroner tilbake.

I Middlesbrough er Solskjær på femteplass på lista over mulige nye sjefer, også der til ni i odds.

KAN VÆRE PÅ VEI UT: Martin Jols dager som Fulham-sjef kan være talte. Her gir han Luis Suarez en klem på lørdag. Samme Suarez som kan være medskyldig i at Jol får fyken. Foto: REUTERS/Phil Noble
KAN VÆRE PÅ VEI UT: Martin Jols dager som Fulham-sjef kan være talte. Her gir han Luis Suarez en klem på lørdag. Samme Suarez som kan være medskyldig i at Jol får fyken. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Nordmannens navn settes også opp på lista over mulige erstattere for Alan Pardew i Newcastle, som tiendefavoritt til 25 ganger pengene tilbake.

Dagbladets oddsekspert Lars Dybwad mener det først og fremst er avisrykter som driver oddsen opp og ned på managerjobber. Seinest søndag ble nordmannen nevnt som Fulham-kandidat av Mail on Sunday.

Men odds på åtte gjør det mest av alt usannsynlig at Solskjær blir Fulham-sjef.

- Det betyr helt kjølig sett er at det er omtrent ti prosent sjanse for at Ole Gunnar Solskjær får den jobben (oddsen står i ni nå) ifølge oddssetterne, sier Dybwad.

Meulensteen og di Matteo har til sammenlikning hver 25 prosents sjanse, dersom Jol sparkes etter en poengfangst på ti på elleve kamper.

REISE KJERRINGA: Alan Pardew og Newcastle har levert gode resultater i det siste etter en tam sesongstart. I helga var det Tottenham som fikk unngjelde da "Skjærene" vant 1-0. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
REISE KJERRINGA: Alan Pardew og Newcastle har levert gode resultater i det siste etter en tam sesongstart. I helga var det Tottenham som fikk unngjelde da "Skjærene" vant 1-0. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

- Dette er jo nesten som et underholdningsspill å regne. Jol er ikke sparket ennå og oddssetterne tar nok ekstremt lav risiko når de setter oddsen, både hva gjelder selve oddsen og hvor store innsatser de aksepterer, sier Dybwad.

Dristig valg? Solskjær takket som kjent nei til et tilbud fra Aston Villa i fjor sommer, og han var også blant favorittene til Manchester United-jobben da Alex Ferguson trakk seg i vår. Han er også blitt koblet til Blackburn, Bolton og Stoke det siste året.

Comeons oddssetter Stian Røsvik Bjørstad mener det ikke er usannsynlig at Fulham ser til Norge for ny manager.

- Ole Gunnar har vært nære en overgang til Premier League tidligere. Det vil nok snakkes om nordmannen på Craven Cottage. Shahid Khan (Fulham-eieren) vet også at han må gjøre noe dristig for å lykkes med en klubb som Fulham. Ole Gunnar kan være ett dristig valg, sier oddssetteren og legger til at Solskjær kan få motivasjonsproblemer dersom Molde taper cupfinalen mot Rosenborg seinere i høst.

- Det vil være ett stort steg tilbake for en ambisiøs Solskjær å ikke spille i Europa.   

ATTRAKTIV: Selv om det bare ble en sjetteplass i Tippeligaen tross stempelet som storfavoritt, er Ole Gunnar Solskjær et attraktivt navn på Fotballøya. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ATTRAKTIV: Selv om det bare ble en sjetteplass i Tippeligaen tross stempelet som storfavoritt, er Ole Gunnar Solskjær et attraktivt navn på Fotballøya. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media