Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tredje strake bortetap for Liverpool

Bolton fikk dommerhjelp, men hadde kontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bolton-Liverpool 2-0.

Liverpool gikk på sitt tredje strake bortetap i Premier League. Riktignok fikk Bolton et frispark de ikke skulle hatt i forkant av ledermålet, men deretter hadde de god kontroll mot de røde gjestene sine.

Rett før en halvtime var spilt, fikk Bolton et feilaktig idømt frispark rett utenfor 16-meteren. Jose Reina var riktignok utenfor feltet da han sparket ut, men han hadde sluppet ballen før han passerte streken. Linjedommeren feilvurderte situasjonen, og flagget for frispark.

Frisparket utnyttet Bolton-veteranene godt. Ivan Campo (36) trillet ballen et par meter til siden, og Gary Speed (37) knallet ballen inn i hjørnet.

Keepertabbe

På frisparket gjorde i alle fall Jose Reina en feil - om ikke et regelbrudd: Han kastet seg inn bak muren, mens ballen blåste inn i det andre hjørnet der han skulle stått.

Men han kan kanskje dele skylda med Liverpool-forsvaret som raknet fullstendig, forstyrret av at Bolton-spiss Kevin Davies blandet seg inn i muren.

37 år gamle Speed spilte sin 750. proffkamp. Han har tidligere spilt for Leeds, Everton og Newcastle.

KAOS I MUREN: Gary Speed knaller inn målet på frisparket Bolton aldri skulle hatt. Legg merke til kaoset i Liverpool-rekkene. Foto: Reuters/Scanpix
KAOS I MUREN: Gary Speed knaller inn målet på frisparket Bolton aldri skulle hatt. Legg merke til kaoset i Liverpool-rekkene. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Han var fornøyd med lagkameratenes jobb i jubileumskampen:

- Liverpool er et godt fotballag, de vant Champions League for en sesong eller noe sånt siden, og du kan ikke gi disse spillerne få tid med ballen. Vi presset dem høyt oppe på banen, og fikk vår fortjente belønning, sier Speed til Sky Sports One ifølge SportingLife.

Liverpool åpnet best

Før det kontroversielle ledermålet hadde Liverpool de største sjansene.

Etter åtte minutter fikk Liverpool frispark i en bra posisjon. John Arne Riise la ballen til rette litt til høyre for mål, 20 meter ut fra streken. I stedet for Riise-skudd ble det et innlegg fra Steven Gerrard, som Dirk Kuyt headet mot mål, men Jussi Jääskeläinen fikk slått ballen unna.

Xabi Alonso klinket til på volley etter 20 minutter. En Bolton-forsvarer headet ut til spanjolen, som fikk god treff på ballen, men skuddet traff utsiden av stolperota.

Etter 24 minutter fikk Dirk Kuyt ett kutt i hodet, og spurtet inn i garderoben for å lappes sammen. Et par minutter seinere var nederlenderen tilbake på banen, blodrød i det lyse håret.

Hyypiä reddet på streken

image: Tredje strake bortetap for Liverpool

Fem minutter seinere fikk Bolton det feilaktige frisparket som ga ledermålet.

Etter 40 minutter hadde Liverpool en ny god avslutning på mål. Steve Finnan førte opp på høyresida og la inn til Craig Bellamy, som dempet ballen ned til Steven Gerard. Kapteinen klemte til på halvvolley fra like utenfor feltet, men rett over hodet på Jääskeläinen, som fikk løftet armene og blokkerte skuddet.

Halvminuttet før pause reddet Liverpool-stopper Sami Hyypiä på streken etter at Kevin Davies headet mot mål.

Crouch inn etter pause

Peter Crouch kom inn som innbytter for Dirk Kuyt bare tre og et halvt minutt inn i andre omgang, på jakt etter utlikning.

Men i det sjette minutt av andre omgang var det Bolton som økte ledelsen.

Ivan Campo brukte rutine og muskler til å gå opp i feltet og heade hardt i undersiden av tverrliggeren. Ballen spratt nesten en meter inne i mål før den skrudde ut igjen.

Tjue minutter inn i omgangen forsøkte Xabi Alonso et skudd fra 30 meters hold, men Jääskeläinen så utgangen på skuddet og hadde små problemer med å redde det.

Bortekompleks

Liverpool klarte ikke å skape stort utover i omgangen. Tre minutter før slutt kom Steven Gerrard inn i feltet på venstresida, men maktet bare å skyte i nettveggen.

Med tap på Reebok Stadium i dag, vil Liverpool stå med ett eneste poeng på fire bortekamper så langt i sesongen. Det tok de i sesongåpningen mot Sheffield United.

På hjemmebane har Liverpool imidlertid full pott med ni poeng på tre kamper.

Bolton plukker imidlertid poeng jevnt og trutt - både borte og hjemme. Tre nye poeng i dag betyr foreløpig andreplass på tabellen.

• Din mening: Hvordan skal Liverpool løse sitt bortebaneproblem?

DE GAMLE ER ELDST: Ivan Campo header inn 2-0. Boltons to målscorere er tilsammen 73 år.