Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tredje strake medalje for Maze. Nå skimter hun rekorden til Kjus

Mowinckel nummer ni.

 VANT:  Tina Maze tok sin tredje medalje i Beaver Creek da hun vant superkombinasjonen. Foto hans Arne Vedlog   /  Dagbladet
VANT: Tina Maze tok sin tredje medalje i Beaver Creek da hun vant superkombinasjonen. Foto hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

BEAVER CREEK (Dagbladet): Det var ikke mange som levnet de norske jentene store medaljemuligheter i kveldens VM-kombinasjon, men Ragnhild Mowinckel viste i alle fall at hun hadde utfor-formen inne da hun suste inn til en femteplass.

I slalåmen gikk det derimot noe tråere for jenta fra Molde.

Suverene Maze Hun ledet med 26 hundredeler på ledende Michaela Kirchgasser. Det forspranget forsvant fort. I mål var Mowinckel 2,26 bak østerrikeren. Det holdt til en 9. plass.

- Jeg hadde heller satset på å klatre tre plasser. Det mangler litt fart i beina og jeg vet ikke helt når jeg skal slippe skia. Jeg holder litt mye igjen, sier Mowinckel til Dagbladet etter løpet.

I morgen er det lagkonkurranse som står på programmet i VM. Også der skal Mowinckel være med og hun gleder seg.

- Det blir dødsbra. Jeg håper jeg kan bidra med noen gode runder i morra. Jeg tror de andre også er gira på å kjøre fort. Det er jo starten på deres mesterskap. Det ble tredjeplass sist. Nå er det full gass. Team-event er skikkelig gøy å se på i tillegg til alt det er gøy å være med, sier hun.

Maze igjen Nicole Hosp startet etter Mowinckel. Østerrikeren kjørte inn til ledelse, og sørget dermed for at det var trippel østerrisk før de siste tre satte utfor.

Anna Fenninger, også hun fra Østerrike var første utfordrer. Hun tapte for mye på slutten og la seg inn bak Hosp og Kirchgasser.

Lara Gut visste at han hun kjørte for en VM-medalje da hun kjørte. Sveitseren klarte ikke å få nok fart på skiene, og dermed ble det ikke noen VM-medalje på Gut.

Tina Maze, som allerede hadde to medaljer på like mange forsøk, ledet etter utforen, 0,90 hadde hun å gå på. Og det holdt for Maze, som holdt unna for østerrikerne. Dermed tok hun sin tredje strake medalje, og jakter med det fortsatt den eventyrlige rekorden Lasse Kjus satte i 1999 da han tok fem medaljer.

Tviberg kjørte ut Maria Therese Tviberg startet slalåmomgangen som nummer 15. Dessverre for den norske jenta gikk det ikke veien. Hun mistet kontrollen et halvminutt ut i løpet og hektet.

Lindsey Vonn høstet stor jubel da han hun entret startboden før sitt slalåmløp. Hjemmefavoritten som knapt har kjørt slalåm de to siste årene, kjørte tidlig ut i sitt løp.

Amerikaneren løp rett forbi pressen oppløst i tårer etter sitt løp.