Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tredje strake seier for Schmitt

Tyskeren Martin Schmitt vant sitt tredje strake verdenscuprenn i hopp i dag, etter at den japanske OL-mesteren Kozuyashi Funaki skuslet bort seieren i finaleomgangen. Beste nordmann ble Morten Ågheim - på en 8. plass.

Funaki var i en klasse for seg i første omgang. Han satte ny bakkerekord med 106,5 meter i den lille bakken i Chamonix. Men i det andre svevet mistet han balansen, måtte avbryte landingsfasen altfor tidlig og falt ned på 88 meter. Det holdt bare til tredjeplass i konkurransen.

Martin Schmitt vant begge de to første rennene i verdenscupen i Lillehammer forrige helg, og leder suverent i verdenscupen sammenlagt. Tyskeren hoppet nest lengst i første omgang med 101,5 meter, som holdt til 242,5 poeng, mens han viste stabilitet med 94 meter i finaleomgangen. Toer i rennet ble finske Janne Ahonen, to poeng bak tyskeren.

Beste nordmann i rennet ble Morten Ågheim, som hoppet seg opp fra 10. til åttendeplass i finaleomgangen. Ågheim hoppet 94 og 90 meter. Verken Christian Meyer eller Kristian Brenden greide å hevde seg blant de beste i rennet. Ingen andre nordmenn kvalifiserte seg til finaleomgangen i dag.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media