TREDJE STRAKE TAP: Nora H. Berge (t.v.) og Maren Mjelde (t.h.) i kamp mot Sara Dabritz i Albufeira i kveld. Foto: Francisco Leong, AFP / NTB Scanpix
TREDJE STRAKE TAP: Nora H. Berge (t.v.) og Maren Mjelde (t.h.) i kamp mot Sara Dabritz i Albufeira i kveld. Foto: Francisco Leong, AFP / NTB ScanpixVis mer

Tredje strake tap for fotballjentene

Ingen EM-revansj mot Tyskland.

Det norske kvinnelandslaget tapte sin tredje kamp på rad da Tyskland ble for sterke og vant 3-1 i Algarve Cup i dag.

Dermed ble det ingen norsk revansj for tapet i EM-finalen i fjor sommer. Norge tapte samtlige gruppespillkamper i Algarve Cup, og laget må slå vertsnasjon Portugal i neste kamp for å unngå å ende sist i turneringen.

- Vi har skuffet resultatmessig og litt spillemessig, men vi har måttet skifte mye på laget på grunn av noen småskader, sa landslagssjef Even Pellerud til NTB.

Norge fikk en god start mot det tyske laget i dagens kamp. Etter drøye minuttet fikk laget straffe. Lene Mykjåland scoret fra ellevemeteren.

Keepertabbe Det tok ikke mange minuttene før tyskerne utlignet. Simone Laudehr utnyttet usikkert norsk forsvarsspill og skjøt hardt i mål fra nært hold etter elleve minutter.

Da det var spilt en halvtime tok Tyskland ledelsen etter en grov feil i Norges forsvar. Keeper Ingrid Hjelmseth klarte ikke å bestemme seg for om hun skulle ta ballen med hendene etter en dårlig touch i forsvaret.

Hun headet i frykt for at dommeren skulle dømme tilbakespill, men rotet det til og det hele endte med at Anja Mittag scoret kampens tredje mål.

- Vi var veldig gode i 45 minutter. I annen omgang var Tyskland klart best og resultatet var rettferdig, sa Pellerud.

Snart VM-kvalik Etter 55 minutter avgjorde Dzsenifer Maroszan med et glimrende langskudd som føk knallhardt i mål like ved siden av stolpen.

Norge opptrådte rotete i store deler av kampen og slet med å komme til sjanser, spesielt etter pause.

Tysklands seier var helt fortjent og kampen viser at Pellerud har mye å rette opp før VM-kvalifiseringen starter mot Belgia i april.

- Jeg synes vi har bra kontroll før kvaliken. Vi har en del skader på spissene, men det er ingen som er langtidsskadd, sa Pellerud etter tapet.

(NTB)