Tredjeplass etter dramatisk etappe

Ullevålseter kan sikre seg sølv.

Pål Anders Ullevålseter kjørte inn til tredjeplass på 2. etappe i ørkenrallyet UAE Desert Challenge. Etappen ble dramatisk for nordmannen.

Han ble kraftig forsinket da han midt ute på etappen «snublet» over spanjolen Jordi Viladoms som hadde krasjet og lå stygt skadd i sanden.

- Situasjonen så alvorlig ut

Pål Anders Ullevålseter stoppet selvsagt for å hjelpe sin konkurrent.

- Situasjonen så alvorlig ut. Det første jeg gjorde var å se om han var ved bevissthet, og det var han heldigvis. Deretter fikk jeg dratt av ham hjelmen og lagt den oppå sandtoppen rett bak som et varsel, slik at ikke andre syklister skulle gå i samme «fella», sa Ullevålseter.

Hele 45 minutter måtte Pål Anders og Viladoms vente før redningshelikopteret ankom ulykkesstedet.

- Helikoptreret forsinket

Da hadde han prøvd hele seks ganger å få kontakt med redningsmannskapet.

EN VENN I NØDEN: Pål Anders Ullevålseter jakter gode plasseringer i UAE Desert Challenge. Det forhindret ikke at han i dag stoppet for å hjelpe en konkurrent som var i trøbbel. Foto: STEVE CRISP/REUTERS/SCANPIX
EN VENN I NØDEN: Pål Anders Ullevålseter jakter gode plasseringer i UAE Desert Challenge. Det forhindret ikke at han i dag stoppet for å hjelpe en konkurrent som var i trøbbel. Foto: STEVE CRISP/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Nødtelefonen på sykkelen ble også tatt i bruk, og folk i depotet ble varslet om situasjonen.- Ikke nok med at helikopteret var forsinket. Da jeg først fikk øye på det, klarte piloten å lande ca. 300 meter bortenfor der vi lå. Jeg kavet meg på sykkelen og kjørte i full fart for å be piloten om å komme litt nærmere, forteller en litt oppgitt Ullevålseter.

Minst bronse i VM

Midt i all dramatikken ble VM-bronsen sikret for Pål Anders Ullevålseter tirsdag. Viladoms var nemlig den eneste som kunne true bronsen hans.

En sølvmedalje er også innen rekkevidde.

Ullevålseter trenger kun fem poeng for å slå franske David Castou, som til nå ligger som nummer to sammenlagt.

- Sykkelen er helt rå

Onsdagens tredje etappe går i samme område, og forhåpentligvis vil den by på litt mindre dramatikk for Pål Anders og hans nye grønne fartsvidunder

- Sykkelen er helt rå. Det er første gang jeg tar den i bruk, og til nå har vi spilt på lag den og jeg, forteller Ullevålseter som tross forsinkelsen tok en flott tredjeplass på etappen. Han holder også tredjeplassen sammenlagt i rallyet.

Det gjenstår tre etapper av i alt fem i det prestisjetunge ørkenrallyet, før målgang finner sted i Dubai fredag.

(NTB)