PÅ PALLEN: Mads Østberg (t.h.) endte på tredjeplass i Rally Sverige. Han knivet lenge med Petter Solberg. Foto: Roy Wahlstrøm.
PÅ PALLEN: Mads Østberg (t.h.) endte på tredjeplass i Rally Sverige. Han knivet lenge med Petter Solberg. Foto: Roy Wahlstrøm.Vis mer

- Tredjeplass føles som en seier for meg

Mads Østberg på pallen igjen i Sverige.

HAGFORS (Dagbladet): Mads Østberg (24) fightet knallhardt med Petter Solberg (37) om tredjeplassen i svenskerallyet det meste av helgen.

Før dagens seks siste fartsprøver hadde Petter 11,1 sekunders forsprang på Mads. Men da Petter tapte 30 sekunder på en punktering på den tredje siste fartsprøven, så endte Mads Østberg opp som vinneren i sekundstriden.

- Jeg er kjempelykkelig for at jeg vant fighten med han. Tredjeplass er som en seier for meg nå, sier en glad Mads Østberg til Dagbladet etter endt kjøring.

Til slutt skilte det 35,5 sekunder mellom de to, i Østbergs favør. Opp til vinneren Jari-Matti Latvala skilte det 38,8 sekunder, mens andremannen Mikko Hirvonen var 22,2 sekunder foran Østberg.

- Ville du tatt Petter også om han ikke hadde punktert?

- Det får vi aldri vite. Men vi tok igjen mange sekunder på han i dag morges, så det er ingen tvil om at vi lå godt an. Vi hadde en taktikk på å spare dekk på den prøva hvor han punkterte, og heller ta i på den neste igjen. Nå fant vi aldri ut av hvordan det ville endt, men jeg følte uansett at vi hadde god kontroll i dag. Vi fightet hardt, så jeg har tro på at vi ville klart det uansett, sier Mads Østberg til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

God i Sverige Østberg ble nummer to i Sverige i fjor. Han rangerer denne tredjeplassen like høyt.

- Denne pallplassen er like viktig og deilig som i fjor, det er det ingen ingen tvil om. Jeg er utrolig fornøyd. Vi kunne ikke klart noe bedre denne helga her, smiler.

- Det er litt ekstra stas å ta Petter?

- Selvsagt, hehe.

- Vi pushet hardt hele dagen begge to, og når man er helt på grensen så kan ting fort skje, som at han punkterte.

KAN JUBLE: Mads Østberg etter tredjeplass i Rally Sverige. Foto: Roy Wahlstrøm.
KAN JUBLE: Mads Østberg etter tredjeplass i Rally Sverige. Foto: Roy Wahlstrøm. Vis mer

- Du har en tredje- og en andreplass i Sverige nå. Hva med førsteplass..?

- Ja, hehe. Det er rally her neste år også, så det er vel plasseringen vi vil prøve oss på da.

- Hvordan skal du feire tredjeplassen?

- Tja, det blir vel med en munkholm og litt pommes frites, det..., hehe. Nå er det fire uker til neste rally, så vi får vel tid til å feire litt. Det har vært en veldig travel tid fram mot dette løpet, så ser jeg fram til å være litt menneske igjen...

- Viktigst at Norge tok plassen Petter Solberg var naturligvis ikke fornøyd med å miste tredjeplassen. Ford-føreren følte at han var i ferd med å gå seirende ut av sekundstriden da punkteringen skjedde.

- Jeg ledet med tre sekunder på Mads på den siste mellomtiden før punkteringen. Men jeg får ikke gjort noe med det nå. Mads kjørte veldig, veldig bra, og vi vet fra før at han er rask på snø. Det viste han da han pushet Mikko Hirvonen for seieren her. Det viktigste var at plassen gikk til Norge, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Med fjerdeplassen i går rykket Petter opp til andreplassen i VM-sammendraget.

- Men jeg er på andreplass i VM sammenlagt, og det er ikke dårlig med en ny bil og et nytt team, sier Petter Solberg.

- Dette er en av de beste startene jeg har hatt i VM noen sinne, og det er ikke dårlig med ny bil og nytt team. Jeg gleder meg bare til fortsettelsen.